Incepe repartizarea posturilor ramase libere in invatamant

Magazin Salajean 24 august 2011 0

Incepe repartizarea posturilor ramase libere in invatamant

Un numar de 526 de posturi pentru suplinitori sunt disponibile in unitatile de invatamant salajene pentru urmatorul an scolar. Lista reactualizata cu locurile vacante pentru fiecare disciplina s-a extins cu aproximativ 100 de posturi fata de evidenta anterioara, fiind afisata, inca de luni, la avizierul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Pentru aceste posturi vor concura candidatii care au participat la concursurile de titularizare si suplinire, dar care au obtinut minim nota 5.

Inspectorul general scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca astazi si maine au loc sedintele publice de repartizare a posturilor pentru suplinitori calificati. Prioritate la repartizarea posturilor pentru suplinitorii calificati au, in functie de notele obtinute, in ordine descrescatoare: candidatii participanti la examenul de titularizare de anul acesta, candidatii care au participat la acest concurs in anul 2010, respectiv in 2009, ulterior candidatii care au sustinut, in data de 4 august a anului in curs, concursul pentru suplinitori calificati, a declarat Ioan Abrudan.

Calendarul miscarii personalului didactic continua cu alocarea orelor ramase libere, in sistem de plata cu ora, titularilor si suplinitorilor, chiar cadrelor didactice pensionare. Aceasta etapa se va desfasura in data de 29 august. Se doreste, astfel, ca in sistemul de invatamant sa intre cat mai putine cadre necalificate, a explicat inspectorul scolar Abrudan.

Ultima etapa de repartizarea posturilor in unitatile de invatamant salajene este programata pentru data de 30 august. In cadrul unei sedinte publice, vor fi repartizati, in ordinea descrescatoare a mediilor, candidatii care au participat la concursul pentru suplinitori necalificati si care au obtinut cel putin nota 5 la acest examen.

In cursul zilei de ieri, s-au desfasurat sedintele publice cu cei care au nevoie sa isi completeze norma didactica, cu dascalii titulari care au solicitat detasare si cu cei care beneficiaza de continuitate pentru suplinire. La nivelul judetului Salaj, au fost rezolvate 60 de dosare pentru detasare la cerere si 200 pentru continuitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »