Incepe greul la examenul de bacalaureat

Magazin Salajean 2 iulie 2012 0

Incepe greul la examenul de bacalaureatEmotii tot mai mari pentru candidatii la examenul de bacalaureat. De astazi, incep probele scrise. Cei peste 2.000 de candidati salajeni inscrisi la aceasta sesiune sunt asteptati in salile de examen, unde vor sustine prima proba scrisa, cea de Limba si literatura romana.

Candidatii vor intra in sali cu cel putin 30 de minute inaintea inceperii examenului, respectiv la ora 8.30. Vor avea la dispozitie trei ore pentru rezolvarea subiectului. Pentru prima data in ultimii ani, intreg examenul de bacalaureat este supravegheat video, mai precis, atat salile in care se sustine proba, cat si cele in care se face primirea si predarea subiectelor de examen vor fi monitorizate de camere web.

Proba scrisa la aceasta disciplina este alcatuita din trei subiecte, fiecare dintre ele notat cu cate 30 de puncte si 10 puncte din oficiu. Nu se acorda fractiuni de punct, iar nota finala se calculeaza prin impartirea totalului de puncte la 10, daca totalul este 87 de puncte, nota va fi 8,70. Inainte de intrarea in sala, absolventii de liceu vor trebui sa predea telefoanele mobile si orice alte surse de informatie. Prezenta acestora asupra candidatului in sala inseamna eliminarea din examen, anularea rezultatelor la probele sustinute, dar si interdictia de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

La probele de evaluarea competentelor, dintre cei peste 2.100 de candidati inscrisi, aproximativ 70 au lipsit la cel putin una din probe, iar un candidat a fost eliminat din examen dupa ce a fost prins cu telefonul mobil in sala.

In data de 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna, iar in 4 iulie proba obligatorie a profilului, proba scrisa. Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii este programata pentru data de 6 iulie. Rezultatele vor fi afisate prima data in 8 iulie, iar a doua zi, respectiv 9 iulie, intre orele 8 si 12, candidatii nemultumiti vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face intre 10 si 12 iulie, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »