Încep “Zilele Învăţământului Sălăjean”

Lansări de carte, expoziţii de pictură, cercuri literare, precum şi o gală a olimpicilor sunt doar câteva din activităţile organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj cu ocazia celei de a VII-a ediţii a “Zilelor Învăţământului Sălăjean”. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu, prima activitate inclusă în programul ediţiei din acest an se va desfăşura luni, 25 noiembrie, şi va fi găzduită de sala de şedinţe a instituţiei menţionate. Astfel, începând cu ora 14, va avea loc o prezentare a editurii şi a revistei “Caiete Silvane”, urmată de lansări de carte şi publicaţii periodice. Printre cărţile care vor fi prezentate luni se numără: “Colecţia de călimări 2”, autor Viorel Mureşan, “Un roman excepţional”, semnată Ion Piţoiu-Dragomir, “Poeme/Versek”- Viorel Tăutan, “Scriitori din Ţara Silvaniei”- Marcel Lucaciu, “Obiceiul de a colinda şi colindele din satul Aluniş”, autori Grigorie M. Croitoru şi Maria V. Croitoru, “Satul Jac: priviri spre trecut”-Daniel Taloş, “Factori cognitivi şi motivaţionali în educaţia pentru carieră”, semnată Melania Gârdan.

Tot luni, vor fi lansate şi trei publicaţii periodice, respectiv anuarul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj – “Experienţă şi profesionalism”, “Gazeta Învăţătorilor” şi buletinul informativ “Şcoala Sălăjeană”.
Programul zilei a doua, respectiv marţi, 26 noiembrie, va debuta la ora 15, când tot în sala de şedinţe a ISJ Sălaj va avea loc vernisarea expoziţiei de pictură semnată Szabo Atilla, urmată de un cerc literar al cadrelor didactice cu tema “Literatura rezistenţei la totalitarism”.
Ziua de miercuri, 27 noiembrie, este rezervată elevilor sălăjeni care au obţinut premii şi menţiuni la etapa naţională sau internaţională a olimpiadelor şcolare în anul 2012-2013, precum şi profesorilor care i-au pregătit, care vor fi premiaţi în cadrul “Galei Olimpicilor”, eveniment care va începe la ora 12,30.
“Zilele Învăţământului Sălăjean” se vor încheia joi, 28 noiembrie, cu o festivitate de felicitare a cadrelor didactice pensionate în acest an.

 

Alte articole

Leave a Comment