Inca 49 de salajeni au un job pe viata in invatamant

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Inca 49 de salajeni au un job pe viata in invatamant

Mai bine de jumatate din posturile titularizabile scoase la concurs in judetul Salaj pentru viitorul an scolar au ramas neocupate. Doar 49 de candidati s-au ales cu un job pe viata in invatamantul salajean dupa ce au participat la sedinta de repartizari organizata ieri, in sala festiva a Scolii Gimnaziale Mihai Eminescu din municipiu.

Notele slabe obtinute de candidatii salajeni la examenul de titularizare din 14 iulie si-au spus cuvantul la sedinta de repartizare a celor 100 de catedre scoase la concurs pentru anul scolar urmator. Doar 49 de candidati din cei 147 care au primit note peste 7 la concursul de titularizare au primit o catedra de titular.

Potrivit inspectorului de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lung, posturile nu s-au ocupat in intregime din simplul fapt ca, pentru anumite discipline, nu au fost candidati cu note peste 7, minimul pentru un post de titular. Nu au fost candidati care sa refuze locurile titularizabile, cum se intampla in alti ani din cauza ca erau posturi in scolile de la marginea judetului. La anumite discipline au fost mai multi candidati cu note peste sapte decat numarul locurilor disponibile, dar au fost si mai multe cazurile in care candidatii la anumite specializari nu au atins punctajul minim la concurs pentru un post de titular, a declarat Viorel Lungu.

La repartizarile de ieri au avut sansa sa participe si sase candidati care au depus contestatii si care au obtinut in urma reevaluarii lucrarii note peste 7. Alti cinci candidati in urma contestatiilor au luat note peste 5, acestia putand opta, saptamana viitoare, pentru un post de suplinitor, valabil pentru urmatorul an scolar, alaturi de cei care, desi au luat note peste 7, nu au primit ieri o catedra de titular. Tot saptamana viitoare va avea loc sedinta publica in care vor fi repartizate posturile solicitate de candidatii care si-au depus dosare pentru detasare la cerere si pentru suplinire prin continuitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »