Încă 42 de profesori, experţi în management educaţional

Mihaela Oprea 27 iulie 2012 3
Încă 42 de profesori, experţi în management educaţional

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat, zilele trecute, lista cadrelor didactice admise în Corpul naţional de experţi în managementul educaţional, seria a doua, în urma soluţionării contestaţiilor. Un număr de 51 de profesori au participat la această etapă de selecţie pentru a deveni membri în structura menţionată, doar în acest fel putând aspira la o funcţie de conducere în învăţământ.
Pentru nouă dintre participanţi, rezultatele nu au fost cele scontate. Mai precis, şapte cadre didactice nu au îndeplinit condiţiile prevăzute prin metodologie, în timp ce doi candidaţi au fost notaţi cu 61, respectiv 62 de puncte, minimul pentru promovare fiind nota 7. Chiar şi aşa, la nivelul judeţului nu s-a înregistrat nicio contestaţie.
Astfel, doar 42 de profesori au fost incluşi, în această a doua serie din acest an, în Corpul naţional de experţi în managementul educaţional.
Pentru a fi admişi în această structură, cadrele didactice au trebuit să îndeplinească mai multe condiţii cumulative: candidatul să facă dovada a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în managementul educaţional, să fie titular într-o unitate de învăţământ preuniversitar, să aibă cel puţin gradul didactic 2, să fi obţinut calificativul foarte bine în ultimii 4 ani şcolari, să nu fi fost opriţi din dreptul de a ocupa o funcţie de conducere prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi să nu fi fost exclus din Registrul Naţional al Experţilor în Managementul Educaţional. Persoanele care ocupă momentan funcţii de conducere, dar nu vor deveni membri ai structurii menţionate, nu vor putea participa la concursurile organizate în viitor. De asemenea, pentru a intra în corpul experţilor este nevoie de 70 de puncte dintr-un total de 100 posibile. Corpul naţional al experţilor în managementul educaţional va fi constituit începând cu anul şcolar viitor.
La prima etapă de selecţie desfăşurată în perioada martie-aprilie anul acesta au fost admişi în această structură 197 de profesori şi inspectori şcolari.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. bb 27 iulie 2012 at 13:53 - Reply

    daca si pop dinu este expert atunci sa nu ne miram de rezultatele de la bac !!!!

  2. Anonim 27 iulie 2012 at 19:34 - Reply

    Prima promotie de experti ai USL.Multe succesuri.

  3. Anonim 30 iulie 2012 at 08:23 - Reply

    Dupa prima promotie de experti, care a fost eminamente PDL-ista.

Lasa un Raspuns »