Incă trei profesori, in luptă pentru funcţii de conducere

Magazin Salajean 23 aprilie 2012 0

Incă trei profesori, in luptă pentru funcţii de conducereInspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a afişat on-line, săptămana trecută, pe site-ul instituţiei, rezultatele finale obţinute de inspectorii, directorii şcolari şi cadrele didactice aspirante la un post de conducere in invăţămant. Pentru a putea deţine această calitate, candidaţii trebuie să fie obligatoriu membri in Corpul naţional de experţi in managementul educaţional. In urma contestaţiilor, incă trei dascăli au reuşit să obţinut intrarea in această structură infiinţată in premieră anul acesta de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Sălaj, Szabo Ştefan, ne-a declarat că dintre candidaţi, patru au depus contestaţii nemulţumiţi de punctajul obţinut. Pentru aprobarea dosarului şi includerea solicitantului in Corpul naţional de experţi in managementul educaţional, acesta trebuie să obţină cel puţin 70 de puncte din 100 posibile. In urma afişării primelor rezultate, patru cadre didactice au depus contestanţii pentru reevaluarea dosarelor. Dintre acestea, doar in trei cazuri, contestaţiile au fost soluţionate in favoarea solicitanţilor, doi candidaţi avand fiecare 68 de puncte primind in urma evaluării punctajul minim necesar pentru calitatea de membru in structura menţionată, iar unul primind de la 66 de puncte 76. In cazul contestaţiei respinse, candidatul avea la dosar o diplomă de management in alimentaţie publică şi nu in educaţie, cum prevede legea. Prin urmare, in lista finală au fost declaraţi promovaţi un număr de 197 de cadre didactice, ne-a declarat Szabo Ştefan.

Dintre cele 225 de dosare inregistrate on-line la nivelul judeţului, 21 au fost depuse de către inspectori şcolari, iar 204 de către cadre didactice din unităţile de invăţămant. La prima etapă de selecţie, şapte dascăli nu au indeplinit condiţiile prevăzute prin metodologie, iar unul avea cazierul expirat. In urma evaluării, toate dosarele inspectorilor şcolari au indeplinit criteriile şi punctajele necesare obţinerii calităţii de membru in Corpul naţional de experţi in managementul educaţional. Dintre cele depuse de cadrele didactice, 174 au indeplinit punctajul necesar, iar cinci dintre solicitanţi nu au fost admişi, avand punctaje intre 37 şi 48. Corpul naţional al experţilor in managementul educaţional va fi constituit incepand cu anul şcolar viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »