In zilele de 22 si 23 iulie: Dascalii salajeni isi primesc catedrele de titulari

Magazin Salajean 22 iulie 2009 0

In zilele de 22 si 23 iulie: Dascalii salajeni isi primesc catedrele de titulari

Repartizarea posturilor de titulari vacante in unitatile de invatamant din judetul Salaj are loc astazi si maine, in sedinte publice la Colegiul National Silvania Zalau. La aceste intruniri vor participa cei peste 430 de candidatii care au sustinut examenul de titularizare din data de 15 iulie si care au obtinut cel putin nota 7 (sapte), avand astfel sanse de ocupare al unui post prin titularizare, in functie de numarul posturilor disponibile (229). Potrivit inspectorului general scolar Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, repartizarea se va derula dupa un singur criteriu, si anume candidatul cu nota cea mai mare are prioritate la postul de titular vizat. Date fiind rezultatele destul de bune obtinute la anumite discipline, cu siguranta vor ramane candidati cu note peste 7 fara o catedra de titular. Este cazul disciplinelor Educatie fizica si sport, la posturile de invatatori si educatori, la Economie, Administrativ, Posta, la Limba si literatura romana si altele. Foarte important de retinut este faptul ca neparticiparea candidatilor la aceste sedinte este echivalenta cu pierderea locului pentru un post de titular, a precizat Abrudan.

Doi candidati au peste 7, dupa contestatii

Doar 13 din cele 57 de contestatii depuse de candidatii prezenti la concursul de titularizare au fost admise. In urma reevaluarii acestor lucrari, sase candidati au primit note mai mari, cu pana la 90 de sutimi, in timp ce sapte s-au ales cu note mai mici decat cele initiale. Au fost si doua lucrari care au fost notate in plus, trecand astfel peste nota 7 (sapte). Dar nici asa, candidatii nu vor avea posibilitatea sa obtina un post de titular, raportat la numarul de locuri vacante pentru specializarea lor, a mentionat inspectorul general scolar al ISJ Salaj. El a adaugat ca nicio modificare de nota la contestatii nu a afectat posibilitatea profesorilor de a ocupa un post de titular sau de suplinitor.

Cinci licentiati Spiru Haret, respinsi

La recomandarile Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, toate dosarele candidatilor licentiati Spiru Haret, prezenti la examenul de titularizare din 15 iulie, au fost revizuite de reprezentantii inspectoratelor scolare. Am analizat inca odata toate dosarele de concurs din Salaj, selectand 55 de candidati licentiati la << Spiru Haret >>. Dintre acestia insa, doar cinci aveau diplome de licenta la filialele universitatii aflate in lista celor neacreditate de minister. Amintesc doar ca toti candidatii au fost primiti la examen si tuturor li s-au corectat lucrarile, ne-a declarat Ioan Abrudan. El a adaugat ca toti cei cinci candidati au obtinut note sub 5 la concurs, astfel incat repartizarea posturilor pentru profesori nu va fi afectata.

La rand, detasarea la cerere si posturile de suplinire

In data de 25 iulie, incepand cu ora 9, va avea loc, la sediul ISJ Salaj, detasarea la cerere prin continuitate, la toate specializarile. Aceasta se va realiza tot in sedinta publica la care vor participa toti candidatii titulari care au obtinut acordul de detasare din partea unitatilor de invatamant. Detasarea la cerere prin concurs specific, a tuturor candidatilor titulari care au participat la concursul din iulie 2009 si au obtinut cel putin nota 5 (cinci), va avea loc in aceeasi zi, la ora 10, insa la sediul ISJ Cluj.

Ocuparea posturilor didactice netitularizabile de catre cadrele care beneficiaza de continuitate prin suplinire si repartizarea candidatilor prin suplinire va avea loc in perioada 27-29 iulie, in sedinte publice la CNS Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »