In urma contestatiilor, 15 note ale profesorilor salajeni au fost marite

Magazin Salajean 25 iulie 2007 0

In urma contestatiilor, 15 note ale profesorilor salajeni au fost marite

* Aproape 50 de profesori salajeni nemultumiti de nota obtinuta la examenul de titularizare din acest an au depus contestatii la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Cele mai multe au fost depuse de invatatori (13) si educatori (5)

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al ISJ Salaj, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri ca, dupa afisarea rezultatelor de la examenul de titularizare, 49 de cadre didactice au depus contestatii la secretariatul Inspectoratului. In urma contestatiilor, 15 note au fost marite si doua au fost scazute, a spus seful ISJ Salaj.

De mentionat ca, in urma sustinerii examenului, din cele 466 de cadre didactice prezente, doar 204 au obtinut note mai mari sau egale cu sapte, 181 au primit note intre 5 si 7, iar 81 au obtinut note sub 5.

Potrivit sursei citate, in data de 23 si 24 iulie a fost perioada in care cadrele didactice care au obtinut note peste 7 au fost nevoite sa depuna optiunile pentru locurile vacante. In ceea ce priveste repartizarea computerizata, inspectorul general a spus ca se va desfasura la nivel national in cursul zilei de joi, 26 iulie si ca pentru cei care vor fi repartizati vineri se vor scrie deciziile de ocupare a postului. De asemenea, profesorii care au reusit sa obtina nota de trecere, respectiv 5, vor fi repartizati, incepand cu 27 august, in cadrul unei sedinte publice.

Opt elevi au ramas nerepartizati la Licee si Scoli de Arte si Meserii

O alta tema dezbatuta in cadrul conferintei de presa a facut referire la cea de-a doua etapa computerizata de repartitie a elevilor de clasa a VIII-a pe locurile ramase vacante la Licee si Scoli de Arte si Meserii. La cea de-a doua etapa s-au prezentat 593 de candidati, din care 575 din Salaj si 18 elevi din afara judetului. Am avut si 24 de cazuri in care elevii au preferat sa se inscrie la alte unitati de invatamant din alte judete. Din totalul elevilor inscrisi la cea de-a doua etapa, opt au ramas nerepartizati, din cauza ca nu au trecut pe fisa mai multe optiuni, a adaugat inspectorul Abrudan.

Reamintim ca, in data de 30 iulie, in sala festiva a Colegiului National Silvania, incepand cu ora , toate aceste cazuri de nerapartizare vor fi rezolvate, de cei de la ISJ.

Referitor la elevii de liceu care nu au promovat din prima incercare examenul de Bacalaureat, seful ISJ a precizat ca 295 de elevi vor mai trece o data prin febra examenelor, programate pentru luna august. Cele doua centre vor fi Grupul Scolar Mihai Viteazul (de examinare) si Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai (de evaluare).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »