In sfarsit, copiii din Diosod merg la scoala. La Zalau

Magazin Salajean 8 octombrie 2007 0

In sfarsit, copiii din Diosod merg la scoala. La Zalau

Cazul celor aproximativ 20 de copii din Diosod care nu erau lasati de parinti sa mearga la scoala a fost, se pare, rezolvat. Azi elevii ar trebui sa reia scoala, dar nu la Guruslau, asa cum era prevazut prin planul de scolarizare, ci la Zalau. Cauza acestei schimbari de unitati de invatamant este – la fel ca in toata situatia – orgoliul localnicilor din Diosod de a nu-si trimite copiii la scoala in satul vecin.

Prefectul Andrei Todea a declarat, intr-o conferinta desfasurata la finalul saptamanii trecute, ca parintii din Diosod care se impotriveau comasarii scolii din localitate prin faptul ca isi impiedicau copiii sa mearga la cursuri au revenit asupra acestei decizii. Am fost azi (vineri, n.r.) in Diosod si am avut discutii cu cei aproximativ 40 de parinti. Le-am explicat motivele comasarii si le-am spus ca e ultima noastra incercare de a rezolva situatia. Cu toate ca parintii nu au cedat usor, intr-un final, au acceptat sa-si trimita copiii la scoala de luni, dar nu la Guruslau, asa cum era prevazut prin planul de comasare, ci la Zalau. Asta din cauza unor orgolii ce nu isi au locul si despre care Andrei Todea a declarat ca tradeaza o atitudine care nu este demna de secolul XXI isi de o Romanie europeana.

Potrivit prefectului, motivele pentru care scoala din Diosod a fost comasata sunt: numarul de copiii redus din localitate, faptul ca acesta permite doar un invatamant simultan, dar cu profesori necalificati, si, mai ales, rezultatele slabe pe care elevii din Diosod le-au avut la ultimele doua examene de capacitate.

De astazi, copiii din Diosod ar trebui sa fie in banci la Scoala Mihai Eminescu din Zalau, unde parintii au hotarat sa-i inscrie.

Lucrurile nu se opresc, insa, aici pentru autoritatile judetene in ceea ce priveste situat

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »