In Salaj, unul din sase profesori are sanse la un post de titular

Magazin Salajean 28 iunie 2010 0

In Salaj, unul din sase profesori are sanse la un post de titularBataie mare la titularizarea in invatamant. Aproape 600 de candidati si-au depus dosarele de inscriere pentru participarea la concursul de titularizare din 14 iulie, pentru cele doar 100 de catedre titularizabile scoase la consurs la nivelul judetului Salaj, pentru viitorul an scolar.

Peste 900 de persoane si-au depus actele in Salaj pentru examenul de titularizare, suplinire si detasare. Vineri a fost ultima zi de inscrieri, motiv pentru care imbulzeala a fost pe masura. Pe ultima suta de metri, cateva zeci de persoane s-au prezentat la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, stabilit drept Centru de concurs la nivelul judetului Salaj, sa-si depuna dosarele pentru un post in invatamant.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, a declarat ca pentru cele 100 de posturi titularizabile se lupta 590 de candidati, atat din Salaj, cat si din judetele Bihor, Satu Mare, Oradea, Brasov, Maramures si alte judete din tara. Dintre candidatii inscrisi la concursul de titularizare, 94 sunt absolventi 2010, care spera la un job in sistemul educational. Pentru detasare in interesul invatamantului si-au depus dosarele 35 de candidati, in timp ce 282 au optat pentru continuitate la unitatea de invatamant la care au predat anul anterior. Cele mai cotate posturi sunt la disciplina Geografie, unde pe un loc se lupta peste 40 de candidati, precum si la psihopedagogie speciala si invatatori (aproximativ 25 de candidati). Tot inspectorul Lungu a precizat ca posturile titularizabile scoase la concurs anul acesta sunt injumatatite fata de anii trecuti, iar concurenta este foarte mare, mai ales pe timp de criza financiara, cand un loc de munca se gaseste foarte greu. Dat fiind numarul candidatilor pentru concursul de titularizare si continuitate, suplinitorii necalificati vor disparea, din toamna, din scolile judetului Salaj.

In acest an, examenul de titularizare s-a modificat fata de anul trecut, in sensul ca, desi s-a pastrat organizarea locala a examenului, subiectele nu vor mai fi concepute la nivelul inspectoratelor scolare, ci vor veni de la minister. Rezultatele obtinute de candidati la concursul se vor afisa in data de 16 iulie. Va urma o perioada de depunere a contestatiilor, iar pe 20 iulie se vor afisa rezultatele finale. Pe 21 si 22 iulie vor avea loc sedintele publice ce vor avea ca scop repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin nota 7 (sapte), in unitatile de invatamant. Pana joi, 24 iunie, s-au inscris la examenul de titularizare 1.758 de candidati. In perioada 27-30 iulie, in sedinta publica organizata nivel de centru de concurs ori unitate de invatamint, va avea loc repartizarea prin suplinire a candidatilor. n M. O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »