In Salaj: Sute de absolventi de Spiru Haret s-au inscris pentru licenta

Magazin Salajean 18 august 2010 0

In Salaj: Sute de absolventi de Spiru Haret s-au inscris pentru licenta

Peste 300 de absolventi salajeni ai Universitatii Spiru Haret, a caror diploma de licenta nu le este recunoscuta, s-au inscris pentru reexaminarea din septembrie. Inscrierile continua pana la inceputul lunii viitoare.

Aproximativ 2.500 de absolventi ai Universitatii Spiru Haret – Filiala Zalau sunt nevoiti sa-si dea din nou licenta. Este vorba de studentii care au absolvit in anii 2008-2009 si februarie 2010 formele de invatamant ID si FR neacreditate si ale caror diplome de licenta nu sunt valabile. Potrivit reprezentantilor universitatii, pana in prezent, s-au inscris pentru examenul de diploma peste 300 de candidati din judet.

Inscrierile continua pana cel tarziu cu sapte zile inainte de inceperea probelor de examen. Insa nu toti absolventii acestor promotii trebuie sa sustina din nou licenta. Cei care au absolvit cursurile la facultatile de marketing, limba romana, contabilitate, finante si istorie au diploma recunoscuta, a declarat directorul Filialei Zalau a Universitatii Spiru Haret, Florian Tuduce. Potrivit sursei citate, examenul din septembrie se va sustine fara plata taxelor aferente. Cei care doresc sa-si valideze licenta vor trebui sa completeze o cerere tipizata pentru inscriere, pe care o pot obtine de la secretariatul filialei universitare din Zalau.

Subiectele pentru licenta au fost afisate deja pe site-ul universitatii, insa si asa, candidatii au la dispozitie o perioada destul de scurta pentru studiu. Examinarile vor avea loc in intervalul 15-10 septembrie si consta intr-o testare online formata din 50 de intrebari.

Pentru sustinerea acestui examen, universitatea trebuie sa intruneasca noile conditii impuse de minister. Si anume, sa faciliteze accesul presei in salile de examen, sa organizeze examenul de licenta in locatiile avizate de ARACIS, dar si sa comunice Ministerului Educatiei programarea examenelor de licenta, locatiile in care se vor desfasura, salile si datele de organizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »