In Salaj nu sunt droguri si camasi de forta, dar avem violenta in scoli

Magazin Salajean 2 noiembrie 2007 0

In Salaj nu sunt droguri si camasi de forta, dar avem violenta in scoli

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) Salaj a organizat, in cursul zilei de ieri, o sedita, la care au participat principalii factori implicati in asigurarea sigurantei publice in judet. In cadrul sedintei s-a prezentat o informare cu privire la masurile luate in vederea asigurarii securitatii la unitatile de invatamant, planul unic de siguranta publica, precum si catava date legate de masurile luate pentru inlaturarea unor neajunsuri constatate la precedenta sedinta de plen ATOP, si care vizeaza circulatia autovehiculelor in judetul Salaj.

Ulterior sedintei amintite, a avut loc o conferinta de presa, in cadrul careia inspectorul sef al Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a facut cunoscut faptul ca siguranta in scoli reprezinta una dintre prioritatile institutiei pe care o conduce. Ioan Abrudan a mai spus, de asemenea ca, atata timp cat se vorbeste tot mai des despre fenomenul de violenta in scoli, ISJ a luat masurile necesare prevenirii si, totodata, eliminarii acestui fenomen din unitatile de invatamat salajene: In contextul in care se vorbeste tot mai des despre violenta in unitatile de invatamant, am considerat ca este o idee buna sa prezentam un material in care am pus un accent puternic pe metodele pe care urmeaza sa le aplicam in vederea diminuarii fenomenului de violenta. In acelasi cadru, inspectorul sef al ISJ Salaj sustine ca, fata de alte judete ale tarii, in Salaj, fenomenul de violenta in scoli nu este atat de prezent: Comparativ cu alte judete, Salajul nu are un numar prea mare de cazuri de violenta. Dar asta nu inseamna ca fenomenul nu exista.

In alta ordine de idei, seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Iosif Ghiurca, a facut cunoscut faptul ca Planul Unic de Siguranta Publica a fost realizat in urma unor analize a factorilor de risc, in vederea identificarii zonelor cu probleme. De asemenea, Iosif Ghiurca a tinut sa sublinieze ca politia salajeana colaboreaza foarte bine cu jandarmii si politia comunitara.

In alt context, seful IPJ Salaj a facut cateva referiri la masurile luate pentru inlaturarea unor probleme referitoare la circulatia autovehiculelor, in acest cadru amintindu-se de amplasarea sensurilor giratorii la nivelul municipiului Zalau. Mai mult, Iosif Ghiurca precizeaza ca, in viitorul apropiat, in vederea diminuarii factorilor de risc in ceea ce priveste traficul rutier, pe drumul european ce leaga Zalaul de Cluj-Napoca vor fi montate cateva camere de supraveghere a circulatiei rutiere.

Pe de alta parte, presedintele ATOP Salaj, Viorel Stanca, a mentionat ca, in judetul nostru, numarul cazurilor de infractiuni stradale a scazut considerabil, fapt care, in opinia sa, se datoreaza implicarii active a populatiei in vederea diminuarii acestui fenomen. Mai mult, seful ATOP este de parere ca, in Salaj, la ora actuala, nu exista droguri, furnizori de stupefiante sau consumatori.

In fine, presedintele ATOP Salaj a tinut sa sublinieze faptul ca una dintre problemele cu care se confrunta Serviciul de Ambulanta este legata de faptul ca, la ora actuala, masinile de salvare nu au in dotare camasi de forta, absolut necesare transportarii bolnavilor psihic. Astfel, mai in gluma, mai in serios, am aflat ca rezolvarea problemei a cazut in sarcina subprefectului Vegh Alexandru. No comment.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »