In Salaj: Aproape 300 de candidati declarati respinsi la bacalaureat

Magazin Salajean 7 septembrie 2010 0

In Salaj: Aproape 300 de candidati declarati respinsi la bacalaureatNici jumatate dintre candidatii inscrisi la a doua sesiune de bacalaureat de anul acesta nu a promovat examenul, procentul de promovabilitate fiind de abia 43 la suta. Dintre cei picati, aproape 80 au depus contestatii in speranta ca vor primi o nota de trecere. Rezultatele au fost afisate duminica, la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau, unde s-au desfasurat toate probele de examen din aceasta sesiune.

Pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului s-au inscris, la nivelul judetului Salaj, 553 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 39 nu s-au prezentat la cel putin una din probele de concurs, in timp ce doi candidati au fost eliminati din salile de examen, prinsi incercand sa copieze la proba de limba romana scris. Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Mirel Matyas, a declarat ca doar 43 la suta dintre cei prezenti la probele de examen nepromovate in sesiunile anterioare au fost declarati Admis.

La nivelul judetului, doar 222 de candidati au promovat bacalaureatul in aceasta sesiune, in timp ce 290 au fost declarati respinsi la cel putin una dintre probele de examen. Cei nemultumiti de notare au depus contestatii, urmand astfel a fi reevaluate 79 de lucrari, a declarat Matyas. Potrivit acestuia, cele mai multe contestatii s-au depus la limba romana, respectiv 37, alte 32 de contestatii la matematica, cate trei la fizica si chimie, doua la istorie si cate una la limba maghiara si geografie. Acestea vor fi rezolvate in zilele de marti si miercuri, astfel incat, in data de 9 septembrie, sa fie afisate rezultatele finale ale sesiunii de toamna a bacalaureatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »