In prima zi de bacalaureat, in Salaj: Peste 55 la suta dintre elevi au primit calificativul experimentat

Magazin Salajean 17 februarie 2010 0

In prima zi de bacalaureat, in Salaj: Peste 55 la suta dintre elevi au primit calificativul experimentatMai bine de jumatate dintre elevii de clasa a XII-a din Salaj care au participat, luni, la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) au obtinut calificativul experimentat.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj, in prima zi de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba romana au fost evaluati 1.128 de elevi. In privinta calificativelor primite de elevii prezenti, situatia se prezinta astfel: 149 s-au incadrat in categoria utilizator de nivel mediu (13,21 la suta), 351 au obtinut certificatul de utilizator avansat (31,12 la suta), iar 628 de elevi au primit certificatul de utilizator experimentat (55,67 la suta). Niciun elev nu a fost eliminat.

Cele mai bune rezultate obtinute de elevii prezenti in prima zi de examen la proba orala de limba romana, au fost inregistrate la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau. Din cei 191 de candidati prezenti, 75 au primit calificativul experimentati, respectiv 87,21 la suta. Cele mai slabe rezultate au fost la Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei, unde 49 la suta dintre elevii examinati in prima zi s-au incadrat la calificativul mediu.

Cei programati la testare intr-una din primele doua zile de examinare si care au lipsit, mai au o ultima sansa. Potrivit presedintelui comisiei judetene de bacalaureat, Mirel Matyas, candidatii care din diferite motive intemeiate nu se pot prezenta la examen la data in care au fost programati se mai pot prezenta, astazi, in centrele de examen, pentru sustinerea probei.

In aceasta sesiune de bacalaureat s-au inscris pentru proba de limba romana 2.653 de elevi de clasa a XII-a din judetul Salaj. Pentru proba B, respectiv de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, s-au inscris 418 candidati. La nivel de judet, bacalaureatul se va sustine in 22 de centre de examen.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »