În miezul iernii, elevii din Stârciu învaţă fără acoperiş deasupra capetelor

Andreea Vilcovschi 18 ianuarie 2013 37
În miezul iernii, elevii din Stârciu învaţă fără acoperiş deasupra capetelor

Un incendiu violent a cuprins, la finalul lunii noiembrie a anului trecut, Şcoala Gimnazială din localitatea sălăjeană Stârciu. Imobilul se afla în plin proces de reabilitare, în cadrul unui proiect finanţat din bani europeni. La aproape două luni de la cumplitul incident, şcoala arată jalnic, iar reamenajarea ei întârzie.

Pagubele incendiului ce a distrus o mare parte a Şcolii Gimnaziale din Stârciu, comuna Horoatu Crasnei, se ridică la 850.000 de lei. Aceasta este concluzia mai multor evaluări paralele pe care le-au realizat părţile direct vizate, respectiv autorităţile locale, executantul lucrărilor – Trustul de Instalaţii, Montaj şi Construcţii (TIM) SA Cluj-Napoca, firma de asigurare – Omniasig şi comisia formată din reprezentanţi ai Consiliului Local, ai comitetului pentru situaţii de urgenţă, din dirigintele de şantier şi contructorul.

Fochistul ar fi de vină

Şcoala a ars în dimineaţa zilei de 28 noiembrie, în jurul orei 3.40, din cauza depozitării necorespunzătoare a jarului. “Cauza incendiului a fost efectul termic provenit de la jarul depozitat necorespunzător faţă de materialele combustibile”, ne-a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj.

După cum susţine primarul din Horoatu Crasnei, Florian Sur, fochistul şcolii este cel care nu s-a asigurat că jarul este stins în momentul în care l-a depozitat lângă peretele exterior al clădirii. “În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru neglijenţă în serviciu şi distrugere din culpă prin incendiere”, susţine Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Edilul a mai spus că deşi societatea clujeană ar fi trebuit să asigure paza imobilului 24 de ore din 24, în momentul izbucnirii incendiului, şcoala nu era vegheată de niciun reprezentant al TIM Cluj.

În aşteptarea unui răspuns de la asigurator

Lucrările de reabilitare şi modernizare a şcolii au demarat în anul 2011 şi, după cum a precizat Florian Sur, trebuiau finalizate în februarie 2013. Incendiul produs în 24 noiembrie a dat planul peste cap, astfel că, instituţia de învăţământ din sat va mai sta în şantier încă aproximativ o jumătate de an. Sau cel puţin aşa speră primarul. “Zilele trecute ne-am întâlnit cu oficiali ai TIM Cluj, cu proiectanţii, cu firma de consultanţă şi cu dirigintele de şantier, pentru a stabili care sunt paşii următori. Executantul ne-a dat asigurări că săptămâna viitoare va relua lucrările, acestea urmând să fie suportate de către Omniasig, compania la care TIM avea încheiată poliţa de asigurare. Asta înseamnă că reabilitarea clădirii şcolii va fi încheiată peste şase luni”.

Contactaţi, reprezentanţii societăţii clujene par să nu-şi amintească de acest angajament, declarându-ne că dosarul este încă în analiza asiguratorului şi că nu au primit un răspuns oficial din partea Omniasig. Prin urmare, spune executantul, lucrările vor demara abia după ce compania de asigurări îşi va comunica poziţia faţă de acest incident. Primarul nu este, însă, dispus să aştepte la nesfârşit după răspunsul asiguratorului: “Poate dura un an până ce Omniasig se pronunţă. Nu putem aştepta la nesfârşit, mai ales că imediat vin primăvara şi ploile, iar şcoala nu are acoperiş. Pe noi nu ne interesează cum se înţelege executantul cu asiguratorul. Noi am încheiat contractul cu TIM Cluj, care are obligaţia să ne predea amplasamentul renovat. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, îi vom da în judecată”.

Primăria s-a îndatorat la bancă

Situaţia este una delicată pentru autorităţile din Horoatu Crasnei, întrucât acestea au accesat un credit bancar, în valoare de 3 milioane de lei, pentru a asigura finanţarea proiectelor aflate în derulare. Printre acestea, şi proiectul ce prevede reabilitarea şcolii din Stârciu. “Ne-am împrumutat 3 milioane de lei, din care 1,2 milioane pentru investiţia de la şcoala din Stârciu, pentru a putea face plăţile către constructor până ce ne recuperăm banii de la Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală”, a explicat ediulul. El a mai spus că până în acest moment, autorităţile au achitat executantului 65 la sută din sumă.

Elevii învaţă în schimburi

Flăcările au mistuit acoperişul instituţiei de învăţământ, mansarda, instalaţia electrică şi cea de încălzire de la etajul clădirii, mobilier şcolar, întreaga arhivă a şcolii, material didactic, parchetul ce urma să fie montat în clase, dar şi cele 26 de calculatoare noi, achiziţionate în cadrul proiectului amintit. De asemenea, susţine Florian Sur, incendiul a distrus tencuiala, zugrăveala şi toate finisajele recent executate.

Pentru ca procesul de învăţământ să nu fie întrerupt, cei aproape 150 de elevi care învaţă aici vin la şcoală “în schimburi”. Astfel, clasele V-VIII încep orele la 8 dimineaţa, iar cei din ciclul primar vin la şcoală de la ora 13. În plus, ora de curs a fost redusă la 40 de minute, în timp ce recreaţiile durează doar cinci minute, iar pauza mare, 10 minute.

Reabilitare de peste 3 milioane de lei

Autorităţile locale din Horoatu Crasnei au demarat, în 2011, un proiect ce prevede reabilitarea şi modernizarea şcolilor din localităţile Horoat şi Stârciu, contractul fiind câştigat de Trustul de Instalaţii, Montaj şi Construcţii Cluj-Napoca. Modernizarea celor două instituţii de învăţământ face parte dintr-un proiect integrat, în valoare de 9,2 milioane de lei, obţinuţi din FEADR, Măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”. Din suma amintită, şcolii din Stârciu i-au fost alocaţi 3,05 milioane de lei, pentru înlocuirea acoperişului, schimbarea tâmplăriei, executarea zugrăvelilor interioare şi exterioare şi montarea unui nou sistem de încălzirea, bazat pe panouri solare.

Comentarii

comments

37 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. vica 18 ianuarie 2013 at 11:31 - Reply

  a existat vreun instructaj privind modul de lucru si hirtii de trasabilitate? sau doar vorbe si atunci hai sa dam pe cel mai sclab,a fost instruit omul ce sa faca ?,cind?unde?locul?se gaseste un avocat care sa il sprijine sint vinovati si constructorul si conducerea scolii ,hirtiile vorbesc,a fost sau nu instruit?asta este prima intrebare

 2. eli 18 ianuarie 2013 at 17:07 - Reply

  prima

 3. elis 18 ianuarie 2013 at 17:13 - Reply

  primarul nu doreste refacerea scoli din stirciu,tot timpul latra ca de ce a fost nevoie sa faca doua scoli .era destul cea de la horoat .doar nu credeti ca doreste binele copiilor din stirciu pe el il interseaza horoatu si bine face pe stirceni sa ii apere cei care leau hotarat soarta.vor plati acestia intro zi cu varf si indesat

 4. anonim 18 ianuarie 2013 at 17:47 - Reply

  Hai lasa elis ca pana acuma a fost primar tot din Stirciu si ce sa construit?,lasatil pe om sa vedem de ce este in stare, noi stircenii ar trebui sa fim mai intelegatori, v-a placut cat a fost Dorel?,un fustangiu,in opt ani nu as facut nimica.Hai sa nu fim rautaciosi!!!

 5. noel 18 ianuarie 2013 at 17:49 - Reply

  felicitari anonimule…………ha.ha.ha.ha.haaaaaaaaaa!

 6. anonim 18 ianuarie 2013 at 18:49 - Reply

  mui noel nu vorbim de dorel ci de cel care a scdo stirciul din mocirla ,acumai viata toata ziua la pita la cafea copii din stirciu sa invete sub cerul liber.primarul nici nu stie ce sa faca ca nu il ajuta etajul nici nu este preocupat. sunt curios cum sa prezentat la prefect cum sia formulat discursul

 7. ion 18 ianuarie 2013 at 20:08 - Reply

  mai mate fripte (de la 6,49),nu ai nume,esti un analfabet,o creatura a sexului neprotejat,o placere de cateva secunde a produs un monstru,mai tacati gura

 8. bubi 18 ianuarie 2013 at 20:38 - Reply

  una peste alta cineva trebuie sa ;lateasca ,cei care la-u tinut acolo pe ingrijitor .sub ochi lui festeu sa petrecut totul. acest om a decazut scoala din stirci. oare il mai tin mult acolo cei care dau functi.

 9. anonim 19 ianuarie 2013 at 12:25 - Reply

  bine zici anonimule ingrijitorul ardea gardul scoli dinspre copceag si pleca in povesti la copceag festeu nu zicea nimica dar ulciorul nu merge de multe ori la apa cel vinovat este frana de festeu

 10. Anonim 19 ianuarie 2013 at 15:33 - Reply

  Stiti ca Dorel era la PNL si nu a primit bani de la PDSR , care era atunci la guvernare , pentru ca nu a vrut sa treaca la ei.Un adevarat PNL-ist. Ce va face OTV nu se stie ; sa aiba aceiasi soarta?.Vom trai si vom vedea. Cei care au construit centrala termica; unde au montat detectoarele de fum si unde au amenajat spatiul inchis pentru depozitarea jarului.Daca nu au facuto, nu au decit sa plateasca.

 11. anonim 19 ianuarie 2013 at 16:02 - Reply

  cei de la isu nau constat nico nerecula la centrala nici la detectoarele de fum ci l-a carbunii de langa scoala,locul de unde sar presupune ca sa aprins ,pe langa toate mai ieste si un cordonator de proiect foarte priceput el de ce nu a urmarit mersul lucrurilor ,iel nare tinp pentru asta barul si berica ,lasatil pe dorel el nici na stricat nici na reparat ,erau alte vremuri nu erau proiecte in derulare despre ce vorbim.

 12. dani 20 ianuarie 2013 at 02:27 - Reply

  de ce nu o ancheteaza si pe stimata doamna directoare,,,este foarte interesant cum a izbucnit incendiul ala misterion.in dupamasa zilei cand a fost incendiul dupa ce oamenii de serviciu au mers acasa directoarea si primarul au fost acolo si totul a fost in regula numai ca la doar cateva ore a izbucnit incendiul,,,,sa nu uitam sau poate ca voi nu stiti dar doamna Lenca Lungu care e directoare a dorit mult sa se inchida scoala din starciu,a vrut sa faca ce a facut cu scoala din seredei,dar nimeni nui face nimic dar astea nu o sa ramana asa,,,sunt probe ca a distrus arhiva scolii din seredei,a cerut o comisie de la inspectorat sa faca constatarea si a inchis scoala din alel sat.acum ea este si directoarea scolii din starciu si a ordonat ca arhiva scoli sa fie depozitata la etajl cladirii si la doar cateva zile mistrerios scoala este arsa de flacari impreuna cu arhiva ,cine este vinovat????fochistul???nu prea cred…acel om nu are nici o vina ,,nu i sa facut nici instructaj,nu are nici autorizatie de fochist….era un sipu om de serviciu care a fost obligat pana la urma sa isi dea demisia daca nu vrea sa mai faca foc la centrala…

 13. dani 20 ianuarie 2013 at 02:40 - Reply

  aveti grija ce vorbiti mai anonimi macar dativa numele daca tot aveti ceva de zis .acolo a fost pus foc intentionat.nu are nici o vina ingrijitorul,,,,i plus era angajat cu 4 ore jumate de norma si statea peste 8 ore pe zii la scoala pentru un salar de mizerie de 300ron ,,,nu avea functia de fochist nici ingrijitor era un simplu om de serviciu necalificat.in final nu au ce sa ii faca de si lau scos vinovat.chiar daca o sa i se faca dosar penal daca este hartuit mult poate sa scoata bani frumosi pentru daune morale…

 14. raspuns pentru dani 20 ianuarie 2013 at 10:09 - Reply

  Ce tot vorbesti, Dani HABAR N-AI! Ai fost tu acolo sa vezi ce facea fochistu? I s-a spus de zeci de ori sa isi vada de treaba lui. In toate se baga nu i-a fost de ajuns sa ia bani din 3 parti: casier, pensie si salar (400 ron). Putea sa renunte sa nu se bage la centrala; se si vedea cu salar mai mare. Rezultatul: a aprins scoala . Cu carbuni scosi din centrala cum era ? In noaptea incendiului cum a disparut tot jarul din fata geamului din colt de unde a inceput incendiul? Stie tot satul ca are forja si ducea carbuni pe care i scotea din cazane .Om fara minte. Cat s-a muncit acolo cu suflet… a iesit totul perfect. Nu era in Salaj asa scoala. S-a lucrat cu simt de raspundere.
  Si tu dani scrii ca daca avea salar de 300 de ron este scutit de fapta lui ?
  Este persoana adulta, stie ce face si de buna voie a acceptat sa fie la centrala .
  Judecata o vor face satenii pt el si pt familia lui.
  Pacat nu era nevoie de asa ceva. Scoala era terminata in proportie de 95%.

 15. anonim 20 ianuarie 2013 at 16:43 - Reply

  directoarea si festeu sa raspunda . ei stiau f, bine ca nu are voie sa unble la centrala numai persoanele instruite, lenca urmareste sa duca scoala la horoat .nu e buna numai de gura de ce nu a dus afhiva la scoala de centru. esti constienta doamna ce ai facut din scoala din stirci vei raspunde pentru asta , trebuie sa dai socoteala . daca nu esti in stare sa condudi date deoparte , esti buna de gura . nici nu ti se sta ca femeie sa umbli cu cine umbli

 16. dani 21 ianuarie 2013 at 00:06 - Reply

  esti un habarnist prost la cap.il cunosc mai bine ca tine pe fochist,cand o sa ma intorc in tara o sa pot sa demonstrez ca bietul fochist nu are nici o vina,nu are forje acasa decat un aparat de sudura electric si unul pe eutogen daca sti ce e ala sau la cat esti de prost nu are sens sa iti spun ce are acasa ,,mai iesiti si voi umpic cu caapul in lume sa cunoasteti norme si normative ce trebe sa le implineasca un om care il pui in asemenea functie,nu a vrut sa preia centrala a fost obligat sa o faca,cei de la consiliul administrativ iau zis ca ori iti dai demisia ori faci foc in centrala,,,nu detine autorizatie ,nu are trei venituri de ai avea si tu atatia bani pe langa tine cati are el,,sa dea Dumnezeu.are o pensie de boala,sa tio dea Dumnezeu si tie boala pe care o are el..si atunci o sa sti ce sa vorbesti.tot satul stie bine cine este nu este nici un om din sat pe care sa nu il fii ajutat.ceea ce te deranjaza pe tine este ca intotdeauna el a demonstrat ca poate sa faca orice lucru daca nu gresesc tu esti contabilul scolii marian mirisan?cine tea angajat pe tin la scoala ?unde tiai dat bacalaureatul..ai facut 10 clase ca nu ai fost capabil de mai mult,,,tu esti primul care ar trebui sa itit dai demisia ..sa pleci la capsuni tai si ai grija ce ami faci cu biata preuteasa…te deranjaza ca ai aflat ca fochistul nu poate fii judecat ,?

 17. raspuns pentru dani 21 ianuarie 2013 at 08:28 - Reply

  Vai de capu vostru mie mila de voi probabil esti unu din copii fochistului . Nu noi spunem cine sete vinovatu . Sunt insitutiile statului. Si nu sunt contabilu
  Faci acuze grave asupra unei persoane nevinovate.
  Probabil o sa te dea in judecata dupa adresa ip daca stii .

 18. dani 21 ianuarie 2013 at 13:58 - Reply

  nu are importanta cine sunt,,si chiar daca as fii nu imi e frica de sistemul corupt din romania ,copii lui nu au nevoie de mila ta,stii foarte bine cum ai pus pe angajatii tai sa declare ,si imprimul rand tu esti cel care ai acuzat primul,dar ce va framanta pe voi e ca fochistul nu poate fii judecat veti afla si voi cauza,doar atunci cand o sa trebuiasca sa platiti daune morale fokistului si familiei lui.referitor la add ,ip,nu e problema ta.intereseazate prima data de trecutul fokistului ,,

 19. raspuns pentru dani 21 ianuarie 2013 at 16:32 - Reply

  draga dani, indiferent cine-i fi tu, dar ai facut o mare greseala, contabilul de la scoala nu se ocupa de prostii din astea cu care te ocupi tu. Referitor la studiile lui, tin sa te informez si stiu aceasta din sursa sigura ca si-a dat bacalaureatul la Voievodu Gelu in Zalau, a terminat Facultatea de Stiinte Economice, iar acuma este ultimul an la Facultatea de Drept la Universitatea Bogdan Voda din Cluj. Roagate sa nu auda ce ai scris despre el, ca de afla atunci o sa vezi tu DAUNE MORALE.

 20. dani 21 ianuarie 2013 at 17:42 - Reply

  nu mai spune,,stai linistit stiu cam ce vorbesc am destule informatii si dovezi cum a ocupat postul de contabil de la scoala ,si el o stie foarte bine ,ceea ce scriu scriu numai adevar ,,si sunt destui oameni care nu se dau inapoi sa o zica cu gura larg deschisa ,daca esti asa de sigur pe tin de ce nu itit dai macar numele ,,se pare ca tu esti cel cu frica in san.ceea ce am scris io spun direct in fata si nu ma dau inapoi ,,si chiar o sa am o discutie cu dansul in public daca vrei asa .

 21. ion 21 ianuarie 2013 at 19:23 - Reply

  mai, dani cam ai dreptate,,nustiu cine e (catelu)asta care tia dat raspuns ,dar e cam habarnist.toti stiu cum a intrat mirisan la scoala in starciu.asa ca ar fii bin sa isi vada lungul nasului ca e incapabil.anul trecut cand sa betonat santurile a luat 100 ron de la fiecare om care sia sckimbat podul de la intrare motiv ca atata costa betonul care il toarna pe pod, niste oameni lau luat la intrebari si apoi a restituit bani celor de la care a luat,,e un mincinos.de la o profesoara a luat in avans ceva bani ca sa ii aduca lemne au trecut vreo 3 ani dar lemnele nu au ajuns,,,si lista e lunga ..in final o sa iasa toate la iveala

 22. ion 21 ianuarie 2013 at 19:37 - Reply

  ingrijitorul a fost fortat sa preia centrala .nu a fost instruit ,nu a semnat protectia munci.in plus nu aveu voie sa il puna in functia asta pana nu medicul care il trateaza elibera aviz psihologic datorita boli de care sufera,are poate partea lui de vina dar nu poate fii judecat si nici condamnat..sunt de vina cei care lau pus in functia asta el era doar un om de serviciu …pentru cel care ii tine contabilitatea cu veniturile de la asociatia padurilor nu are nici un salar ..cunosc bine cazul doar i se dau in fiecare an 3 metri cubi de lemn. de foc.asa ca bai hahaleao veziti de ale tale ,nu avea nevoie de mai multi bani ,mai are un singur copil acasa restul lucreaza in strainatate.si au fiecare casa lor. pe plan material stau foarte bine are niste copii foarte harnici fiecare siau vazut de treaba lor..sunt sigur ca il vor sprijini financiar ca sa iasa din problema asta ..in final o sa iasa cumva are multi prieteni

 23. rexton 21 ianuarie 2013 at 19:46 - Reply

  mai ala care dai raspunsuri nu esti cumva dan ala care a renovat scoala din starciu?esti putin cam sigur pe tine .esti arogant crezi ca bani te pot scoate din ori ce situatie .nu uita ca omul ala are si drepturi pe langa obligatii.centrala era inca in proba si focul pe toata perioada de proba a centralei trebuia facut de o persoana autorizala de firma constructoate care sa ocupat de montaj si instalatie nu de omul de serviciu..asa ca si tu o sa fii printre cei responsabili..bietul ingrijitor daca nu i sa facut instructajul si protectia muncii iese nevinovat,,si vinovati o sa iasa cei care lau pus in functie fara sa ii dea sa semneze fisa postului ,,instructaj (autorizatie)si protectia muncii..

 24. pentru dani si ion aceasi persoana 21 ianuarie 2013 at 19:58 - Reply

  Mare nenorocit esti . Nu te mai scuza pocaitule. te-a batut dumnezeu . Fochistu a mai aprins in vara o cladire sa facut plingere la politie acuma scoala . Peste 2 zile aprinde tot satu . Adevarat este om periculos. Si MAI CONDUCE SI TRACTORU PE SOSEA FARA PERMIS. POLITIA CE FACE ? POATE MAI OMOARA SI OAMENI …. SCUZE NU SE STIE.

 25. Anonim 21 ianuarie 2013 at 20:07 - Reply

  poate o sa itit dea foc tie direct,stii bine ca nu e adevarat ceeea ce sustii ,,

 26. Anonim 21 ianuarie 2013 at 20:08 - Reply

  iesi in rampa daca esti tare,stii bine ca nu a det foc nimanui,

 27. viorel 21 ianuarie 2013 at 20:16 - Reply

  el a dat nu va mai certati acum e tirziu trebuiau atunci luate masuri . ce tot vorbiti iesi la rampa asa a fost . stim toti in sat asta e .

 28. anonim 23 ianuarie 2013 at 20:14 - Reply

  domnilor, invatati mai intai sa vorbiti, sa scrieti corect si apoi va dati cu parerea.

 29. anonim 24 ianuarie 2013 at 23:09 - Reply

  harnicia si bani nu cred ca va fac mai destepti rautatea si invidia din voi se vede sa speram ca lucrurile se rezolva pacat ca nui simon iosif primar caci altfel erau lucrurile rezolvate

 30. Avram 25 ianuarie 2013 at 13:37 - Reply

  Dl. Iosif Simon este cel mai adevarat om pe care l-a avut primaria Horoatu Crasnei la conducere in ultimii 50 de ani cel putin. Pacat ca fraierii din Stirciu nu l-au votat dovedind ca sunt cei mai prosti oameni din tara(cei care nu l-au votat). Sa fim sinceri, pocaitii au fost de vina- niste oameni care isi dau foc intre ei (vecinii) si strica si ce s-a realizat bine.

  • Anonim 25 ianuarie 2013 at 15:48 - Reply

   Avram zile in fata ce ai de zis …Si dupa cum ai scris nici tu nu esti prea destept:)

 31. Anonim 25 ianuarie 2013 at 20:24 - Reply

  pentru dani .esti un idiot mare ,retrajeti cuvintele ,si vezi realitatea ,scoala e arsa ,si vinovatu /// cinei//// nu mai comementezi. rusine daca mai este.

 32. navara 26 ianuarie 2013 at 15:23 - Reply

  ce zici de pocaiti, aici nu ii vorba de religie ii vorba de ce fac oamenii; oricum cel care este vinovat va plati si fara clasificari vorbiti civilizat

 33. navara 26 ianuarie 2013 at 15:24 - Reply

  ce zici de pocaiti, aici nu ii vorba de religie ii vorba de ce fac oamenii; oricum cel care este vinovat va plati si fara clasificari vorbiti civilizat.

 34. navara 26 ianuarie 2013 at 15:27 - Reply

  o intrebare: ce interes avea bietul om sa dea foc la scoala? pentru ca era locul lui de munca; ganditi putin inaite sa faceti acuzatii.

 35. Anonim 26 ianuarie 2013 at 16:51 - Reply

  oamenii is rai, ce sa le faci ?Fiecare cat poate …

 36. j.i n. 10 noiembrie 2013 at 05:32 - Reply

  Dl. Avram, spune mult adevar ! Si este cu atat mai dureros, cu cat este adevarat ! Un nenorocit de om a produs tot dezastrul, ca a vrut neaparat sa fie el… ! Va judeca istoria, cu siguranta, dar pana atunci… Starciul – ca si Hurezul-Ponitza – puteau sa aspire la gaz metan, canalizare, retea de apa, etc. Pacat ! Vreau sa mai spun un lucru: oameni buni, cata vreme vom fi dezbinati si vom arunca “pisica” de la unul la altul, nu va asteptati la progres ! Intamplator, am fost in Starci in plina campanie 2008 ! Si n-am “fost” degeaba ! Vreau sa intreb pe barbatii tineri ai celor trei sate: ce ati intreprins voi in preajma alegerilor din 2012 ? Ati facut ceva ? Ce anume ? Asa-i ca ne doare capul ? Si rau ! Pacat, ca Dl. Simon, cunostea bine caile spre fondurile Europene, din care unii si-a inflorit satele în Romania ! Pacat !

Lasa un Raspuns »