In anul de gratie 2012: Mai multi candidati la bacalaureat inca nu au atins computerul

Magazin Salajean 26 iunie 2012 0

In anul de gratie 2012: Mai multi candidati la bacalaureat inca nu au atins computerulUn sfert dintre cei peste 2.000 de candidati salajeni prezenti la proba de evaluarea competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, sustinuta saptamana trecuta, au aratat ca stiu sa opereze cu pricepere pe calculator. De cealalta parte, 11 elevi habar nu au avut ce inseamna calculatorul, neincadrandu-se nici macar calificativul de incepator.

Rezultatele probei de competente digitale nu sunt cele mai bune obtinute de candidatii salajeni. Potrivit informaticianului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Denisa Blidar, dintre cei 2.034 de absolventi de liceu examinati, 647 au obtinut calificativul experimentati, 487 s-au clasat la nivel avansat, 576 s-au incadrat la nivel mediu, in timp ce 314 candidati au obtinut calificativul incepator.

De cealalta parte, dintre candidatii prezenti la aceasta proba de bacalaureat, 11 au dat dovada ca nu stiu sa opereze pe calculator. Acestia nu vor primi certificatul de competente pentru ca punctajul obtinut este intre 0 si 10 puncte. Cu toate acestea, cei 11 candidati salajeni vor putea participa la celelate probe ale examenului de bacalaureat, pentru simplul fapt ca probele de competente nu sunt eliminatorii.

Potrivit sursei mentionate anterior, la proba de calculator au absentat 60 de candidati dintre cei inscrisi. Nu au fost cazuri care sa impuna eliminarea candidatilor din examen.

Inspectorul scolar general Ioan Abrudan ne-a declarat ca acesti 11 candidati nu au facut fata cerintelor la aceasta proba, neindeplinind conditiile prevazute de barem. Potrivit acestuia, in programa scolara sunt cuprinse toate disciplinele pentru care se sustin probele de bacalaureat. Curios doar cum acesti candidati care nu stiu sa opereze pe calculator au reusit sa promoveze cursurile scolare la aceasta disciplina.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »