Hopa-Mitica! Profesorii nu mai intra in greva in 23 ianuarie

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Hopa-Mitica! Profesorii nu mai intra in greva in 23 ianuarie

Greva generala din invatamantul preuniversitar, programata pentru data de 23 ianuarie, a fost amanata. Sindicalistii sustin ca timpul necesar strangerii semnaturilor necesare este prea scurt pentru organizarea acestei forme de protest.

Conform declaratiilor liderului Sindicatului Liber din Invatamantul Salaj, Eusebiu Lehene, greva se amana pana la efectuarea unei analize de oportunitate desfasurarii protestului. Avand in vedere comunicarea in termen prea scurt pentru strangerea opiniilor cadrelor didactice, s-a decis amanarea declansarii grevei generale pentru data de 23 ianuarie. Dupa strangerea semnaturilor se va stabili cand anume este posibila organizarea acestei forme de protest, ne-a declarat, vineri, Eusebiu Lehene.

Legislatia in vigoare presupune ca jumatate plus unul dintre membrii sindicali sa isi dea acordul pentru declansarea unei greve generale. Potrivit sursei citate anterior, doar cateva scoli din judet au transmis, pana vineri, tabele cu semnaturi pentru declansarea grevei generale. Numarul semnaturilor primite pana la aceasta data nu este relevant. Asteptam raspunsurile din toate unitatile de invatamant pentru un rezultat clar, a precizat liderul sindical.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca in acest an nu se acorda nicio majorare salariala pentru angajatii din Educatie, nici sfertul din salariu retinut in urma cu doi ani pentru diminuarea cheltuielilor bugetare. In plus, dascalii sunt revoltati de procentul de 2,3 la suta din PIB alocat Invatamantului, fata de 6 procente cum era prevazut in Legea Educatiei. Faptul ca profesorilor nu li se mai retine cotizatia de sindicat pe statul de plata a fost o alta lovitura data federatiilor sindicale. Nemultumirile continua in privinta esalonarii platii pentru urmatorii patru ani a sumelor castigate prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »