Gradinita Nr.2 din Zalau, in sprijinul mediului inconjurator

Magazin Salajean 10 iunie 2010 0

Gradinita Nr.2 din Zalau, in sprijinul mediului inconjurator

La Gradinita cu Program Prelungit Nr.2 din Zalau a avut loc, ieri, sedinta comitetului din cadrul proiectului Eco Gradinita, in scopul evaluarii raportului final al activitatilor desfasurate de la implementarea acestui program. Rezulatul evaluarii i-ar putea aduce unitatii statutul de Eco-Gradinita si a steagului verde, ca o recunoastere a implicarii atat a copiilor, cat si a personalului implicat in proiect, in rezolvarea problemelor de mediu.

Au fost prezenti la intrunire directorul gradinitei, Maria Labo, presedintele Centrului Carpato Danubian de Geoecologie (CCDG), prof.dr. Cornelia Dinca, si vicepresedintele centrului, Petru Dinca, inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Roza Mateiu, reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj, consilierii Szilagyi Hajnalka si Dacz Ildiko, medicul arondat institutiei, precum si reprezentanti ai parintilor, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj si ai Primariei Municipale.

Bineinteles, n-au lipsit de la sedinta nici eco-sefii din cadrul gradinitei, si anume, prescolarii stabiliti coordonatori pe grupa din care fac parte. Micii ecologisti au recitat in cor poezia O viata curata pentru ca noua ne pasa, dupa care au raspuns corect la toate intrebarile puse de presedintele CCDG, Cornelia Dinca, pe teme privind protejarea mediului inconjurator.

Programul Eco – Gradinita repre-zinta un program educational care urmareste constientizarea copiilor, chiar daca sunt mici, de responsabilitatile ce le revin, de cultivarea in constiinta lor a necesitatii de a lupta impotriva degradarii mediului inconjurator, de a lupta pentru curatenie, sanatate si frumusete. Acest program se deruleaza in institutia noastra incepand cu anul 2007, cu perspective de a continua.

Acest proiect reprezinta un mijloc ideal de realizare a informarii copiilor privind problemele si eforturile societatii de a proteja mediul inconjurator, implicarea activa a copiilor in activitati de protejare a mediului printr-o gama larga de activitati, de la activitati artistico-plastice si practice, la activitati gospodaresti ce vizeaza infrumusetarea salii de grupa, a gradinitei, a curtii de joaca si a parcului orasului, precum si formarea deprinderii de colectare selectiva a deseurilor de hartie si a pet-urilor, a mentionat Maria Labo.

In cadrul proiectului au fost derulate o serie de activitati, care vor continua si in perioada urmatoare, cum ar fi infrumusetarea grupelor si a spatiului verde din jurul gradinitei si dotarea curtii cu aparate de joaca eco – actiuni ce se subordoneaza temei Curtea gradinitei. Totodata, conducerea Gradinitei cu P.P. Nr.2 isi propune in viitor obtinerea unor fonduri din reciclarea selectiva a deseurilor, destinate dotarii gradinitei. La asemenea activitati au participat, in scop educativ, micutii ecologisti care astfel au putut pune in practica tot ceea ce au invatat in vederea protejarii mediului inconjurator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »