Grădiniţa nr. 10, ceas deşteptător pentru locuitorii din Dumbrava II

Andreea Vilcovschi 2 octombrie 2012 4
Grădiniţa nr. 10, ceas deşteptător pentru locuitorii din Dumbrava II

Sistemul de alarmă al Grădiniţei cu program prelungit nr. 10 din Zalău, situată pe strada Dumbrava (fosta Pietriş) dă bătăi de cap locuitorilor din zonă de mai bine de doi ani, declanşându-se din senin în miez de noapte. Problema a fost semnalată anul trecut atât Primăriei Zalău, cât şi Poliţiei Locale şi reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, însă niciunul din factorii implicaţi nu s-a sinchisit să rezolve neregula.

 Grădiniţa cu program prelungit nr. 10 din Zalău a fost dotată cu sistem de alarmă în urmă cu aproximativ trei ani. Nu după mult timp, alarma a început să se declanşeze fără motiv, în toiul nopţii ori înainte de a se crăpa de ziuă, speriind somnul locatarilor din zonă. “Ţiuitul deranjant durează, uneori, şi câteva minute. S-a întâmplat ca alarma să se pornească şi de mai mult ori în decursul unei nopţi. Am telefonat la Poliţia Locală pentru a face reclamaţie, dar problema a rămas în picioare. Este o bătaie de joc la adresa noastră, a celor care locuim în zonă”, se plânge Marius G., unul dintre vecinii grădiniţei. Ultima alarmă falsă a fost duminică noaptea, în jurul orei 1.00.

Promisiuni deşarte

În august 2011, când subiectul a mai fost adus la cunoştinţa primăriei, reprezentanţii administraţiei locale promiţând că “în cel mai scurt timp problema se va rezolva”. La mai bine de un an, locatarilor încă le sare inima din piept când alarma buclucaşă se declanşează. Asta chiar dacă municipalitatea a reuşit, între timp, să încheie un contract de service pentru sistemul de alarmare. Primăria Zalău se spală pe mâini şi aruncă pisica moartă în curtea conducerii grădiniţie: “Personalul unităţii de învăţământ a fost instruit cu privire la funcţionare sistemului de alarmare. De asemenea, s-a atras atenţia să nu rămână geamuri deschise, deoarece se ajunge la declanşarea alarmei”, susţine Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. În plus, mai spune sursa citată, în cursul zilei de ieri, “un delegat din partea firmei Proelectro SRL, care asigură service pentru sistem, a instruit suplimentar personalul grădiniţei cu privire la utilizarea acestuia”.

 Grădiniţa, nu şi nu!

Oficialii Grădiniţei nr.10 consideră, însă, nu au gram de vină. “Nu ştiam de problemele sistemului de alarmă. Cei de la Poliţia Locală nu ne-au înştiinţat niciodată că ar fi astfel de probleme. Este trist că trebuie să aflăm prin intermediul presei, când cei de la poliţie puteau să ne comunice fie mie, fie administratorului grădiniţiei despre desele alarme false. Geamurile sunt verificate. Niciodată nu au rămas geamuri deschise, aşa că este exclus ca alarma să pornească din vina noastră”, explică Dana Marian, directorul instituţiei de învăţământ.

 Poliţia Locală ameninţă

Şi cei de la Poliţia Locală Zalău, la al cărei dispecerat este conectată alarma, arată cu degetul spre mai marii grădiniţei. Potrivit lui Lucian Trif, purtătorul de cuvânt al structurii amintite, “li s-a atras atenţia în repetate rânduri să nu mai lase geamurile întredeschise, pentru că alarma se declanşează la orice mişcare. Data viitoare îi vom amenda pentru tulburarea liniştii publice”.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Florina 2 octombrie 2012 at 10:43 - Reply

  Presa localaă…hahahaha ! ce faceţi domnilor, vă pregătiţi de campanie electorală şi nu ştiţi cum să denigraţi lumea ? Sau …chiar aţi rămas fără subiecte şi … folosiţi pseudonime false pentru a vă putea “înjgheba ” o ştire? Domnilor!!! Documentele vorbesc !!! Nu există plângeri sau sesizări scrise …sau atenţionări direcţionate către grădiniţă!!!!! Să vă fie ruşine pentru minciunile pe care le scorniţi!

 2. Anonim 2 octombrie 2012 at 10:55 - Reply

  Lucian Trif – un gunoi!

 3. Anonim 10 octombrie 2012 at 22:56 - Reply

  Daca Trif este gunoi, tu ce esti????

  • Anonim 11 octombrie 2012 at 00:07 - Reply

   A uitat sa mentioneze “cel mai mare”

Lasa un Raspuns »