Grădiniţa din Nuşfalău, finalizată în noiembrie

magazinsalajean 16 octombrie 2012 3
Grădiniţa din Nuşfalău, finalizată în noiembrie

Mihaela Moldovan

Lucrările la noua grădiniţă din Nuşfalău vor fi finalizate în aproximativ trei săptămânii, investiţia demarată în 2010 aducând, de altfel, săli de clasă moderne pentru preşcolarii din comună încă de la începutul acestui an şcolar. Potrivit primarului Radu Mate, au mai rămas de executat unele lucrări de amenajare a curţii şi câteva finisaje în interior. „Am ţinut neapărat să oferim copiilor condiţii cât mai bune de studiu, este un lucru care nu trebuie scăpat din vedere. De asemenea, am vrut mult să mutăm grupele de grădiniţă în noua clădire pentru ca în fosta grădiniţă să amenajăm săli de clasă pentru copiii din ciclul primar, care până anul trecut făceau cursuri după-amiaza. Aşa totul este mai uşor şi pentru ei, întrucât vin la şcoală dimineaţa”, a declarat primarul Radu Mate.
Potrivit sursei citate, în noua grădiniţă a fost amenajată şi sala destinată clasei pregătitoare.
Noua grădiniţă se află în centrul de comună, firma constructoare desemnată în urma licitaţiei publice pentru a se ocupa de acest proiect fiind SC Consilva SA Şimleu Silvaniei.
Valoarea proiectului este de 900.000 de lei, fonduri asigurate din bugetul local. Termenul de realizare a investiţiei a fost de 12 luni, dar autorităţile locale au fost nevoite să exitindă perioada şi abia din această toamnă, micuţii din Nuşfalău învaţă în săli de curs noi şi dotate cu mobilier specific modern.
Grădiniţa deserveşte întreaga comunitate, proiectul fiind iniţiat de administraţia locală dat fiind că imobilul în care a funcţionat până acum a fost construit în 1860, vechimea făcând tot mai dificilă susţinerea cursurilor aici. Numai că, din moment ce în ansamblul de clădiri încă frumoase, care a aparţinut în trecut familiei Banfy, au fost mutate în acest an clasele I-IV, administraţia locală va trebui să aloce în continuare fonduri pentru întreţinerea lui.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 23 octombrie 2012 at 13:37 - Reply

  Da, aşa este, ” micuţi din Nuşfalău învaţă în săli de curs noi”, fără încălzire, acest aspect a fost omis.
  Începând din 15 octombrie, micuţii ar fi trebuit să aibe încălzire, dar din păcate, nici până astăzi nu s-au finalizat lucrările.
  Cel mai grav e că mulţi copii s-au îmbolnăvit:(
  DE CE ATÂTA INDIFERENŢĂ DIN PARTEA AUTORITĂŢILOR????
  CÂT SĂ MAI AŞTEPTĂM???

 2. anonim 23 octombrie 2012 at 15:20 - Reply

  Salile de clasa superbe,insa copii de la gradinita din Nusfalau se incalzesc la lumina soarelui care mai iese din cand in cand….Cine este vinovat ????Ca de obicei lumea trage din umeri !!!!Doar ce le pasa lor ca micutii de 3-4 ani fac pe ei de frig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. anonim 24 octombrie 2012 at 19:15 - Reply

  Fotografia nu-i din gradinita noastra!!!!!

Lasa un Raspuns »