Grădiniţe noi pentru copiii sălăjenilor

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Grădiniţe noi pentru copiii sălăjenilor

Ministerul Educaţiei a anunţat că nu mai puţin de 500 de grădiniţe se vor construi la nivel naţional, în cadrul unui program care va fi derulat cu fonduri de la bugetul de stat, program aflat în prezent în lucru, după cum a declarat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea. Totodată, 250 de grădiniţe se află în reabilitare şi reconstrucţie, inclusiv mansardări. „Opţiunea Legii Educaţiei este de a generaliza învăţământul preşcolar. Până acum era prevăzută doar obligativitatea grupei pregătitoare”, a spus secretarul de stat.

Dacă programul va ajunge să fie pus în practică, numeroase familii din Sălaj vor scăpa de griji în ceea ce priveşte înscrierea celor mici în unităţi de învăţământ preşcolare. Acest lucru reprezintă o problemă mai ales în Zalău, au admis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, unde, deşi nu a fost respins niciun preşcolar, grupele ce funcţionează în cadrul grădiniţelor sunt în numeroase cazuri supraaglomerate. „Acest program naţional ne-ar ajuta să oferim condiţii optime de studiu şi locuri mai multe pentru preşcolarii din judeţ.

Nu am avut cazuri în care să avem copii refuzaţi, dar într-adevăr sunt unele clase supraaglomerate”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj, Ioan Abrudan. Potrivit inspectorului şcolar general, în anii trecuţi, au mai fost folosite fonduri guvernamentale pentru ridicarea a două unităţi de învăţământ preşcolar în municipiu, în baza unui proiect iniţiat de autorităţile locale, iar ultima grădiniţă ridicată în acest mod a fost „Dumbrava minunată”, care deserveşte blocurile ANL din cartierul Viitorului. Această grădiniţă a fost construită în cadrul unui proiect demarat de administraţia municipală, iar prin ISJ Sălaj au fost dirijate fonduri care au permis finalizarea lucrărilor, a spus Abrudan, iar modul de lucru poate fi utilizat şi pentru alte proiecte viitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »