Google nu te salveaza din orice situatie! Prins cu telefonul mobil la bacalaureat

Magazin Salajean 28 iunie 2012 0

Google nu te salveaza din orice situatie! Prins cu telefonul mobil la bacalaureatSubiectul de limba engleza l-a pus in dificultate pe un elev din Zalau care a participat, marti, la proba de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba straina din cadrul examenului de bacalaureat. Si nu pentru ca nu ar fi stiut, neaparat, sa raspunda la intrebari, ci pentru ca a incercat sa fraudeze concursul. Acesta a fost prins de membrii comisiei de supraveghere scotand ostentativ telefonul mobil din buzunar si incepand sa caute raspunsul corect. In cele din urma, in loc de un raspuns potrivit pe Google translate, elevul a gasit doar eliminarea din aceasta sesiune a examenului de bacalaureat.

Vicepresedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, inspector scolar Mircea Breban, ne-a declarat ca elevul este absolvent al Liceului Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, promotia curenta. La proba de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, candidatul a intrat in sala de examinare cu telefonul mobil. Acesta a fost surprins de comisia de examinare in timp ce utiliza telefonul mobil, a declarat Mircea Breban.

Potrivit sursei citate, profesorii examinatori au anuntat imediat presedintele comisiei despre cele intamplate. In cauza, tanarul a fost eliminat din aceasta sesiune de bacalaureat. Mai mult, acesta nu va mai putea participa la examen decat in sesiunea de toamna a anului urmator.

Fapta candidatului este cu atat mai nesabuita cu cat probele de competente nu sunt eliminatorii, acestea putand fi promovate prin simpla prezentare la examen.

Conform metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, candidatii nu au voie sa intre in salile de examinare cu telefoane mobile, materiale didactice sau orice alte surse de inspiratie. Gasirea unor astfel de materiale in posesia candidatului se considera tentativa de frauda si duce la eliminarea lui din sesiunea respectiva de bacalaureat.

Acesta este ce de-al doilea candidat la examenul de bacalaureat din acest an scolar, primul fiind un absolvent al Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau, care a fost eliminat din sesiunea speciala organizata pentru participantii la olimpiadele si competitiile internationale.

Potrivit sursei mentionate anterior, la proba de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala s-au inscris 2.106 candidati. Proba a fost structurata pe trei sectiuni, programate in perioada 25-27 iunie, si anume: proba de ascultare, sustinerea orala si proba scrisa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »