Ghinion pentru 13 cadre didactice aspirante la functii de conducere

Magazin Salajean 11 aprilie 2012 0

Ghinion pentru 13 cadre didactice aspirante la functii de conducereInspectoratul Scolar Judetean Salaj a afisat, zilele trecute, rezultatele privind evaluarea dosarelor depuse de inspectorii si directorii scolari, precum si de catre cadrele didactice pentru inscrierea in Corpul national de experti in managementul educational. Doar cei care fac parte din aceasta structura vor putea ocupa functii de conducere in sistemul educational.

Din informatiile furnizate ieri de inspectorul scolar general Ioan Abrudan, in cadrul unei conferinte de presa, din cele 225 de dosare depuse la nivelul judetului, un numar de 13 nu au fost incluse in aceasta structura pentru a putea ocupa functii de conducere. In judet au fost inregistrate 225 de formulare de selectie online, toate fiind admise. Dintre acestea, 21 au fost depuse de catre inspectori scolari, iar 204 de catre cadre didactice din unitatile de invatamant. In baza acestor inscrieri online, au fost depuse 207 dosare, dintre care 187 de catre cadrele didactice, iar restul de catre inspectorii scolari. Dintre acestea, sapte nu au indeplinit conditiile prevazute prin metodologie, iar unul avea cazierul expirat, a declarat inspectorul scolar.

Potrivit sursei citate anterior, dosarele intocmite de inspectorii scolari au fost evaluate de o comisie din cadrul Ministerul Educatiei, iar dosarele celorlalti, respectiv directori si cadre didactice, au fost evaluate de catre o comisie de la nivel judetean. In urma evaluarii, toate dosarele inspectorilor scolari au indeplinit criteriile si punctajele necesare obtinerii calitatii de membru in Corpul national de experti in managementul educational. Dintre cele depuse de cadrele didactice, 174 au indeplinit punctajul necesar, intre 70 si 100 de puncte, iar cinci dintre solicitanti nu au fost admisi, avand punctaje intre 37 si 48, a declarat inspectorul scolar general.

Reprezentantul Invatamantului salajean sustine ca aceste cadre nepromovate nu detin actualmente functii de conducere, mentionand, totodata, ca este vorba de profesori tineri, care nu au acumulat vechime la locul de munca. Cei care nu au fost selectati in aceasta etapa nu trebuie sa se descurajeze. Selectia cadrelor didactice in aceasta structura care sa le confere dreptul de a ocupa functii de conducere are loc anual, a afirmat Ioan Abrudan.

Pentru a fi admisi in aceasta structura, cadrele didactice au trebuit sa indeplineasca mai multe conditii cumulative: candidatul sa faca dovada a 60 de credite transferabile in cadrul unor programe acreditate de formare in managementul educational, sa fie titular intr-o unitate de invatamant preuniversitar sa aiba cel putin gradul didactic 2, sa fi obtinut calificativul foarte bine in ultimii patru ani scolari, sa nu fi fost opriti din dreptul de a ocupa o functie de conducere prin hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare penala si sa nu fi fost exclus din Registrul National al Expertilor in Managementul Educational. Persoanele care ocupa momentan functii de conducere, dar nu vor deveni membri ai structurii mentionate, nu vor putea participa la concursurile organizate in viitor. De asemenea, pentru a intra in corpul expertilor este nevoie de 70 de puncte dintr-un total de 100 posibile. Corpul national al expertilor in managementul educational va fi constituit incepand cu anul scolar viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »