Gata cu scoala! A venit vacanta mare

Magazin Salajean 12 iunie 2009 0

Gata cu scoala! A venit vacanta mare

* Peste 42.000 de elevi si copii de gradinita din judetul Salaj incheie astazi, in serbari peste serbari, anul scolar 2008-2009 si intra, incepand de luni, in vacanta de vara.

Inca de dimineata devreme, elevii insotiti de parinti si bunici, ce duc buchete de flori in mana, se indreapta azi catre scoala. Pentru unii, sunetul clopotelului devine o amintire de neuitat, momentul absolvirii marcand sfarsitul unei perioade din viata lor, dar si inceputul uneia noi, iar pentru altii, mult dorita vacanta de vara.

Odata stransi in curtea scolii, elevii asteapta cu nerabdare sa-si auda numele strigat de dirigintele sau invatatorul care-i intampina in fata careului cu premii, diplome si carti, in semn de rasplata pentru stradania lor pe intreg anul scolar. Mai apoi, tot intr-o atmosfera de sarbatoare, fiecare primeste urale de bafta, felicitari si buchete imense de flori.

Pentru colegii lor mai mari, pentru cei aproximativ 2.500 de elevi de clasa a XII-a, adunati in curtea liceelor salajene, ziua absolvirii este una cu totul speciala: ultima zi cand profesorul diriginte face prezenta, in careul din curtea scolii. Astazi, ei isi serbeaza anii de liceu, anii de bucurii si necazuri, de impliniri si esecuri, care, peste alti ani, le vor trezi amintiri printre cele mai placute ale vietii. Rand pe rand, fiecare absolvent isi ia ramas bun de la cel care, timp de patru ani, i-a fost alaturi, ca un al doilea parinte. La finalul serbarii, stafeta este inmanata, cu lacrimi in ochi si regretul anilor de scoala, generatiei urmatoare.

Si cei peste 9.000 de pescolari din tot judetul misuna astazi prin curtile gradinitelor cu coronite pe cap, printre strigate de bucurie ca vine vacanta. Unii dintre ei se gandesc mandri, inca de pe acum, ca peste scurt timp intra in clasa I la scoala. Insa, dupa cateva zile de vacanta, isi vor intra in ritmul copilariei, cu jocuri si distractii printre jucarii. Mai au destul timp pana ce incepe anul scolar 2009-2010, care se va deschide in data de 14 septembrie. Pana atunci, si prescolarii si elevii au timp berechet sa fie doar copii, sa se joace, sa mearga la bunici, la scalda, sa se bucure de vacanta de vara. A venit vacanta mare!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »