Francofonii salajeni – o concurenta serioasa pentru elevii din Bucuresti

Magazin Salajean 14 martie 2007 0

La concursul Cangurul lingvist (limba franceza), faza pe tara, cei doi elevi din Salaj selectati pentru proba finala de la Bucuresti au obtinut doua locuri trei. Rezultatele lor sunt cu atat mai apreciabile cu cat, concurentul din clasa a XII-a a Colegiului National Silvania, Petre Cioban, a fost depasit doar de elevii de la licee cu renume din Bucuresti, Sfantu Sava si Jean Monet. Tot un loc trei a obtinut si Pierre Pocol, elev la Scoala Generala Lozna, el concurand la nivelul clasei a VIII-a.

Reamintim, concursul de limba Cangurul lingvist a inceput in scoli in decembrie anul trecut, iar in urma selectiei facute la nivel de judet, s-a decis ca doar cei doi elevi sa reprezinte salajul la concursul de limba franceza.

Referitor la numarul redus de elevi participanti din judet, Dorel Cozma, inspector de limba franceza, se declara multumit de decizia luata, avand in vedere ca anul trecut am avut mai multi elevi participanti si nu am castigat nimic.

De mentionat ca saptmana 20-23 martie este saptamana francofoniei in scoli, pe parcursul careia cele patru centre mediatice (Scoala Mihai Eminescu Zalau, Grupul Scolar Ioan Osian Simleu-Silvaniei, Casa Oraseneasca de Cultura Jibou si Casa Oraseneasca de Cultura Cehu-Silvaniei) vor desfasura activitati francofone.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »