Festivalul Naţional al Ştiinţei, un succes

Magazin Salajean 23 mai 2011 0

Festivalul Naţional al Ştiinţei, un succes

A patra ediţie a Festivalului Naţional al Ştiinţei Zalău, desfăşurată sâmbătă pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Sălaj, a fost apreciată atât de către organizatorii şi participanţii la manifestare, cât mai ales de către cetăţenii oraşului, veniţi cu sutele pentru a admira materialele pline de creativitate ale elevilor. Printre acestea se numără experimente de laborator, machete şi postere cu caracter ştiinţific, curiozităţi şi amuzamente ştiinţifice, expoziţii de jucării didactice, materiale didactice etc. Creativitatea elevilor a ajuns până la construirea unei maşini de teren din piese auto vechi. Cele mai ingenioase creaţii au fost evaluate şi premiate de către organizatorii evenimentului, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău.

Au participat la Festival un număr de 14 şcoli şi licee din judeţul Sălaj, precum şi din Cluj. Astfel, au fost desemnaţi următorii câştigători, premii speciale trofeul festivalului – la învăţământul primar: Diana Deac Pop, de la Şcoala Gimnazială Porolissum; – la gimnaziu: Alexandru Marian şi Eduard Fărcaş, de la Şcoala Gimnazială Porolissum; – la liceu: Kovacs Agota şi Faluvegi Agota, de la Colegiul Naţional Silvania. La cele cinci secţiuni în care s-a împărţit concursul, s-au clasat pe primele locuri următorii: la secţiunea specială dedicată Anului Internaţional al chimiei – Stanca Pop şi Cristina Pop, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu;

la secţiunea postere – Andrei Gordan şi Darius Vanca, de la Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu; la secţiunea micii inventatori – Kovacs Amalia, de la Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu; la secţiunea aplicabilitate – Alexandru Socaci, de la Şcoala Ion Creangă Cluj-Napoca; la secţiunea inventivitate-creativitate (gimnaziu) – Paul Mărincean, de la Şcoala Gimnazială Silvania Şimleu; la secţiunea aplicabilitate (liceu) – Szabo Robert, de la Colegiul Naţional Silvania Zalău; la secţiunea inventivitate-creativitate (liceu) – Andrei Hosu, de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »