Fenomenul abandonului şcolar ia amploare în Sălaj

Mihaela Moldovan 29 ianuarie 2013 1
Fenomenul abandonului şcolar ia amploare în Sălaj

Aproape 350 de elevi au abandonat şcoala în anul de învăţământ 2011 – 2012, arată statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, majoritatea unităţilor unde aceştia erau înscrişi fiind din mediul rural. Astfel, cei mai mulţi elevi – 50 – care au pus stiloul jos şi au încetat să mai meargă la ore au fost înregistraţi la Liceul Tehnologic Nuşfalău, pe lista abandonului şcolar fiind înscris şi Liceul Tehnologic Ileanda, de unde au plecat 30 de elevi. Alţi 26 de elevi au abandonat cursurile la Liceul “Lucian Blaga” din Jibou, în timp ce la Liceul din Crasna au fost înregistrate 25 de cazuri de abandon şcolar, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu. De asemenea, 23 de elevi care au renunţat la şcoală erau înscrişi la Grupul Şcolar Sîg, iar alţi 20 – la şcoala din Boghiş.
Potrivit sursei citate, cauzele acestui fenomen ţin în primul rând de condiţia materială a familiilor din care provin aceşti copii – multe din ele de etnie romă, dar şi de faptul că unii din ei au depăşit vârsta de şcolarizare ori dovedesc lipsă de motivaţie pentru actul educaţional.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 30 ianuarie 2013 at 17:15 - Reply

    ce motivatie sa ai pt scoala .profesorii dau note mici ca sa te duci la ei la ore ,materii ff grele pe care nu apuci sa le aprofundezi

Lasa un Raspuns »