Examenul de bacalaureat, monitorizat de părinţi

Magazin Salajean 10 mai 2011 0

Examenul de bacalaureat, monitorizat de părinţi

Părinţii elevilor au dreptul să participe la organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat de anul acesta. Cei care doresc să asiste la acest concurs trebuie să trimită o cerere la Inspectoratele Şcolare Judeţene până cel târziu la 1 iunie. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat de anul acesta, observatorii pot monitoriza pregătirea examenului de bacalaureat, anume: stabilirea, prin tragere la sorţi a componenţei comisiilor, realizarea instruirii generale a membrilor comisiilor, instruirea asistenţilor din centrele de examen, verificarea sălilor de examen; precum şi desfăşurarea acestuia. În plus, aceştia vor putea sesiza eventualele încălcări ale prevederilor metodologiei.

Astfel, pentru a putea participa cu observatori la examenul de bacalaureat, asociaţiile de părinţi constituite conform legii şi organizaţiile nonguvernamentale care au activitate relevantă în domeniul educaţiei vor adresa Comisiei de bacalaureat judeţene sau Municipiului Bucureşti o solicitare scrisă, oficială, până la data de 1 iunie. Observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însoţiţi de un membru al comisiei, delegat de preşedintele acesteia şi doar în baza adeverinţei şi a unui act de identitate.

În cadrul activităţii din centrele de bacalaureat, observatorilor le este interzis să ia contact direct cu subiectele ce vor face obiectul examenului de bacalaureat înainte de afişarea acestora şi nu au voie să citească lucrările candidaţilor sau să discute cu aceştia în timpul probelor. De asemenea, observatorilor nu le este permis să discute cu profesorii asistenţi în timpul probelor, să intervină în orice fel în activităţile din sălile în care candidaţii susţin probe de examen, să perturbe activitatea specifică pe care o desfăşoară comisiile sau să părăsească centrele de examen în care se desfăşoară probele scrise, înainte de ieşirea primului candidat din centru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »