Elevii zălăuani – învăţaţi că improvizaţiile sunt catastrofale

Mihaela Moldovan 17 decembrie 2012 0
Elevii zălăuani – învăţaţi că improvizaţiile sunt catastrofale

 

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” şi Grădiniţa „Peter Pan“ din municipiul Zalău au avut parte în această perioadă de lecţii care, deşi nu fac parte din programa şcolară, le-au atras atenţia asupra importanţei respectării regulilor în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj şi ai EON Gaz România, „lecţiile despre energie fac parte din cadrul campaniei R.I.S.C, “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“. Scopul urmărit prin această iniţiativă este reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Acţiunea a fost cât se poate de interesantă pentru copiii zălăuani, aceştia angajându-se să transmită mai departe prietenilor, părinţilor şi bunicilor informaţiile pe care le-au învăţat de la specialişti. „Au dovedit în acest fel că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect”, au declarat reprezentanţii ISU şi EON.

De asemenea, în municipiul Zalău au fost organizate puncte mobile de informare preventivă în centre comerciale, precum şi în alte locaţii din oraş.

 Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Sălaj începând cu luna noiembrie a anului curent şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale. Totodată, se insistă asupra necesităţii efectuării intervenţiilor la instalaţii numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an, o dată fiind obligatoriu la începutul sezonului rece.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »