Elevii sunt invitati la concursuri de arte plastice si literatura

Magazin Salajean 2 februarie 2012 0

Doua concursuri, unul de arte plastice si celalalt de literatura si jurnalism sportiv, au fost lansate de Comitetul International Olimpic, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana si Ministerul Educatiei. La aceste competitii sunt invitati sa participe si elevii salajeni, de altfel veterani cu rezultate bune la editiile anterioare. Potrivit inspectorului de specialitate al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Laura Galvacsy, prin aceste competitii se promoveaza consecventa spiritului olimpic si valorile olimpismului in randul tinerelor talente din mediul scolar. Concursurile se desfasoara in doua etape: judeteana si nationala. Faza judeteana se desfasoara pana in luna mai a anului in curs.

Concursul de arte plastice Jocurile olimpice in imaginatia copiilor se inscrie intr-o miscare nationala si internationala de promovare consecventa a spiritului olimpic si a valorilor olimpismului in randul tinerelor talente din mediul scolar. El se adreseaza elevilor din gradinite, scoli si licee, din unitatile de invatamant artistic si sportiv. Fiecare participant are dreptul sa prezinte o singura lucrare, in tehnica de alegere, pe suport de hartie respectand formatele A4 si A3. Lucrarile care vor depasi dimensiunile mentionate nu vor fi admise. Lucrarile trimise nu se returneaza, acestea putand constitui baza unor expozitii itinerante din tara sau strainatate. Lucrarile vor fi insotite obligatoriu de catre talonul de participare, cu toate datele completate: numele si prenumele participantului, titlul lucrarii, unitatea de invatamant: telefon, clasa, varsta, orasul, judetul si numele profesorului indrumator. La faza judeteana vor fi alese cele mai bune 30 de lucrari ale elevilor salajeni, cate zece pentru fiecare categorie de varsta, acestea participand la etapa nationala.

La concursul national de creatie literara Un condei numit fair-play sunt invitati sa participe elevii din scoli si licee, inclusiv unitati de invatamant artistic si sportiv. Cei interesati pot opta intre cele trei sectiuni: poezie, proza (fictiune) si cronica sau reportaj sportiv, pe categorii de varsta. Lucrarile trebuie sa abordeze ca subiect spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: toleranta, fair-play, non-violenta, bucuria aflata in efort, respectul fata de ceilalti, echilibrul dintre corp si minte. Se admite o singura lucrare pentru fiecare participant, doar la una dintre sectiunile mentionate. Lucrarile nu trebuie sa depaseasca cinci coli de hartie format A4. Ele vor fi insotite obligatoriu de catre talonul de participare, cu toate datele completate: numele si prenumele participantului, titlul lucrarii, sectiunea pentru care a optat, unitatea de invatamant: telefon, clasa, varsta, orasul, judetul si numele profesorului indrumator. Cele mai bune 30 de lucrari ale elevilor salajeni vor participa la faza nationala, programul competitiei fiind acelasi cu concursul mentionat anterior. Lucrarile care nu se incadreaza in prevederile regulamentare vor fi excluse din competitie.

Pentru cele doua competitii, lucrarile vor fi trimise pana in data de 15 iunie 2012. Faza finala se va desfasura in luna octombrie a anului in curs. Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de varsta. Vor fi acordate premii si mentiuni, iar cele mai valoroase lucrari vor fi popularizate pe pagina web a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, in buletinul informativ al Academiei Olimpice Romane Spirit olimpic, precum si in alte tiparituri specifice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »