Elevii salajeni, un exemplu demn de urmat

Magazin Salajean 4 mai 2007 0

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj a fost gazda concursului national Mesajul meu antidrog, faza judeteana. Competitia s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la sediul institutiei, dosarele concurentilor trebuind sa includa: eseu literar si epigrama; pagina web, film de scurt metraj fotografie digitala, spot; muzica si arte vizuale – creatie muzicala si grafica, desen, pictura, portrete; sport. Totodata, au existat si sectiuni speciale pentru minoritatile roma si maghiara, respectiv epigrama si eseu literar.

Locul I si II la categoria eseu literar – gimnaziu – a fost castigat de Ofelia Moisi, eleva a clasei a VII-a la scoala Gimnaziala Petri Mor din Nusfalau, iar locul doi a fost obtinut de Alina Hopide, clasa a VII- a,de la aceeasi unitate de invatamant. Tot la aceasta categorie, premiile au fost obtinute de liceenii: Ioana Vlasin, clasa a X-a, locul I; Loredana Chis, clasa a XII-a si Melania Galea, clasa a XI-a, toate eleve a Colegiului National Silvania.

La sectia arte vizuale, grafica, gimnaziu, locul I a fost castigat de Madalina Ioana Tout, clasa a VI-a, Liceul Sportiv Avram Iancu. Locul II a fost obtinut de Alexandru Varga, elev al clasei a VI-a, la Centrul Scolar Speranta, iar locul III a fost castigat de Razvan Nisipeanu, clasa a VI-a, Liceul Sportiv Avram Iancu. Cei trei liceeni care au cules laurii victoriei la categoria grafica au fost: Gabriel Bucur, clasa a IX-a; Elena Chirita, clasa a X-a si Florin Barbus, clasa a IX-a, toti elevi ai Grupului Scolar Mihai Viteazul, Zalau.

Singurul participant si, implicit, castigator la sectiunea poster a fost Iulia Pripon, clasa a IX-a, eleva a Colegiului National Silvania.

La sectiunea pictura – gimnaziu- locul I a fost obtinut de Alexandra Costa, clasa a VI-a. Locul II a fost castigat de Denisa Ambrus, clasa a VI-a; iar locul III de Madalina Santamarean, clasa a VI-a, toate eleve ale Liceului Sportiv Avram Iancu. Liceenii castigatori la sectiunea pictura au fost: Alexandra Pop, locul I; Andrei Nicola, locul II si Szabo Eliza, toti elevi in clasa a X-a la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau.

La categoria pagina web, au existat doua sectiuni, respectiv pagina de prezentare a unui proiect si pagina de informare tip revista, tip C. La prima sectiune castigator a fost Fejer Robert, elev al Colegiului National Simion Barnutiu, Simleu Silvaniei. La a doua sectiune – gimnaziu-, locul I a fost ocupat de Raluca Mirza, clasa a VI-a H la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau. La liceu, locul I a fost ocupat de Bagoly Levente de la CN Simion Barnutiu, Simleu Silvaniei; locul II a revenit elevului Ovidiu Penta, clasa a X-a si ultima treapta a podiumului a fost ocupat de Diana Farcau, clasa a XI-a, ambii de la CNS Zalau.

La categoria film, spot si fotografie digitala antidrog, sectiunea film – gimnaziu, Paula Oltean, clasa a VIII-a de la scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, a ocupat locul I; Adelina Briciu, clasa a V-a a castigat locul II si Sorina Jula, clasa a VIII-a , a obtinut locul III, ambele fiind eleve ale Liceului Sportiv Avram Iancu Zalau. Singurul licean castigator la aceasta sectiune a fost Titus Tihauan, elev in clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Alesandru P. Ilarian.

Cat priveste sectiunea spot s-a prezentat doar un singur concurent, Ovidiu Penta, elev al Colegiului National Silvania, in clasa a X-a.

Reamintim ca scopul acestui concurs a fost de a mentine un nivel scazut al consumului de droguri si reducerea cazurilor de noi consumatori in randul populatiei din invatamantul preuniversitar (gimnazial si liceal) si universitar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »