Elevii sălăjeni primesc aproape 2 milioane de mere

Andreea Vilcovschi 16 ianuarie 2013 0
Elevii sălăjeni primesc aproape 2 milioane de mere

Peste 21.000 de elevi sălăjeni din clasa pregătitoare şi din clasele I-VIII primesc mere, începând de joi, 17 ianuarie, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Consiliul Judeţean a finalizat, recent, procedurile de licitaţie publică privind încheierea contractelor de furnizate a merelor în şcoli pentru anul şcolar 2012-2013, licitaţia fiind adjudecată de către SC Zad Tiara SRL Arad.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Sălaj, contractul de furnizare a fructelor în şcoli a fost semnat ieri, 16 ianuarie, între autoritatea judeţeană, în calitate de achizitor, şi furnizorul arădean. Acesta din urmă se obligă să furnizeze, săptămânal, începând cu 17 ianuarie, pentru maxim 89 de zile de şcolarizare, mere cu greutatea minimă de 100 de grame pe bucată, în fiecare unitate şcolară gimnazială din Sălaj. “Merele trebuie să fie întregi, sănătoase, spălate, curate, fără materii străine vizibile, fără urme de atacuri de boli şi dăunători, fără umiditate externă în exces, fără miros sau gust străin, să reziste la transport şi manipolare”, se arată în comunicatul de presă.

În cazul în care, din vina sa exclusivă, furnizorul nu reuşeşte să-şi îndeplinească obligaţiile asumate în contract, CJ Sălaj poate percepe majorări de întârziere, în cuantum de 0,1 la sută din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Valoarea totală a contractului depăşeşte 504.000 de lei, fără TVA, pentru 21.036 beneficiari. În total, elevii sălăjeni vor primi 1,87 milioane de mere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »