Elevii sălăjeni îşi plătesc naveta din propriul buzunar

Flavia Pintea 6 martie 2013 2
Elevii sălăjeni îşi plătesc naveta din propriul buzunar

Aproximativ 3.600 de elevi sălăjeni aşteaptă decontarea navetei. Valoarea totală a restanţelor pentru decontarea navetei se ridică la peste un milion de lei. Suma reprezintă contravaloarea abonamentelor achitate de copii pentru perioada septembrie 2012 -februarie 2013. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, banii pentru decontarea navetei ar putea fi alocaţi în perioada următoare. În prezent, peste 3.600 de elevi din Sălaj fac naveta pentru a ajunge la şcoală. Ei plătesc lunar sume cuprinse între 100 – 300 de lei.

Legislaţia actuală prevede decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. Aceste sume se alocă din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ la care elevii sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, pentru cel mult 50 de kilometri. De asemenea, statul acoperă cheltuielile de transport pentru opt călătorii dus-întors pe semestru elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 6 martie 2013 at 08:58 - Reply

    Ar trebui decontate abonamentele doar celor ce nu au absente la scoala. S-ar mai indrepta putin lucrurile astfel.
    Ce rost are sa faci naveta si sa stai in bar in Zalau, mai bine stai acasa.

  2. anonim 13 martie 2013 at 14:45 - Reply

    poate ii baga si ei pana la sfarsitul luni:-j

Lasa un Raspuns »