Elevii salajeni intra in sesiunea de evaluari

Magazin Salajean 21 septembrie 2011 0

Elevii salajeni intra in sesiunea de evaluari

La numai doua saptamani de cand au intrat in salile de clasa, intr-un nou an scolar, elevii salajeni vor fi supusi unor evaluari. Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, aceste testari initiale vor fi sustinute din materia recapitulata pe parcursul celor doua saptamani si au ca scop evaluarea gradului de pregatire a elevilor. Este foarte important ca la inceput de an scolar, cadrele didactice sa stie cat de pregatiti sunt elevii. In functie de rezultatul acestor testari, profesorii vor putea stabili daca sa aprofundeze materia ori daca este nevoie sa reia informatia de baza, a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, Ioan Abrudan.

Modele de subiecte pentru testarea de la inceput de an au fost afisate, inca de saptamana trecuta, pe site-ul Ministerului Educatiei. Numarul materiilor la care se sustine testarea creste odata cu clasa.

Daca in clasa a IV-a, spre exmplu, se da examen la Limba si literatura romana, Matematica si Stiinte, in clasa a VIII-a examenul este la Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Limba moderna 1, Matematica, Fizica si Biologie. In cazul elevilor clasei I, pana la vacanta intersemestriala, cadrul didactic va realiza observarea sistematica a tuturor elevilor, cu scopul identificarii disponibilitatilor de invatare si a nivelului de cunostinte. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului recomanda ca testele initiale sa fie structurate in doua parti: partea intai, care sa cuprinda itemi de tip obiectivi si semiobiectivi, iar partea a II-a cu itemi de tip semiobiectivi si subiectivi.

Notele obtinute de elevi la aceste testari nu vor fi trecute in cataloage, acestea fiind doar un punct de plecare in parcurgerea materiei scolare in acest an de studiu. In baza rezultatelor vor fi concepute proiectele educationale, astfel incat la evaluarea de sfarsit de an sa poata fi observate progresele si competentele acumulate intr-un an de invatamant, a precizat inspectorul scolar. Potrivit acestuia, evaluarea initiala va trebui finalizata pana cel tarziu la data de 15 octombrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »