Elevii salajeni, in concursurile organizate de pompieri

Magazin Salajean 17 mai 2012 0

Elevii salajeni, in concursurile organizate de pompieri

Peste 20 de echipaje de elevi de la mai multe unitati scolare salajene vor participa, in urmatoarea perioada, la etapa judeteana a concursurilor cercurilor de elevi Prietenii Pompierilor si Cu viata mea apar viata. Competitiile sunt organizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj.

Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca scopul acestor concursuri este cunoasterea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta, adoptarea unui comportament adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul unor urgente, formarea si dezvoltarea la elevi a unor trasaturi cum ar fi: spiritul de echipa, initiativa, curajul, perseverenta, corectitudinea si disciplina.

Concursul Prietenii Pompierilor va avea loc vineri si vor participa noua echipaje de la Scolile Gimnaziale Mihai Eminescu, Iuliu Maniu, Simion Barnutiu si George Cosbuc din Zalau, Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei si de la Scolile Gimnaziale din Romanasi, Nusfalau, Chiesd si Aghires. Echipajele se vor intrece la trei probe: una teoretica si doua practice, respectiv pista de indemanare peste obstacole si stafeta 400 de metri cu obstacole.

La concursul Cu viata mea apar viata, ce va avea loc in data de 25 mai, s-au inscris 12 echipaje de la patru unitati liceale, respectiv: Colegiul National Simion Barnutiu Simleu, Grupul Scolar Ioan Osian Simleu, Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau si Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau; si opt echipaje de gimnaziu de la Scolile Gimnaziale Mihai Eminescu, Simion Barnutiu si Gheorghe Lazar din Zalau, Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei, Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu din Cehu Silvaniei si Scolile Gimnaziale din Romanasi, Chiesd si Surduc. Aceasta competitie se va derula pe doua categorii de varsta, respectiv scoli gimnaziale si licee. Echipajele se vor intrece tot la trei probe: una teoretica si doua practice, anume transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 de metri si deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole contaminat. Castigatorii vor fi recompensati cu diplome si cupe, dar si cu premii in bani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »