Elevii salajeni afla astazi daca primesc bursa Bani de liceu

Magazin Salajean 28 octombrie 2011 0

Elevii salajeni afla astazi daca primesc bursa Bani de liceu

Peste 1.200 de liceeni din judetul Salaj au solicitat, in acest an, acordarea bursei lunare oferite in cadrul programului national Bani de liceu. Elevii vor afla, in cursul zilei de astazi, daca vor primi acest ajutor acordat de stat familiilor sarace.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, unitatile de invatamant liceal din judet au transmis 1.207 dosare ale elevilor care au solicitat bursa Bani de liceu. Acesta este numarul de dosare validate, in perioada 1-23 octombrie, de catre comisiile de ancheta, in urma controalelor care sa ateste daca declaratiile solicitantilor corespund realitatii. Lista cu beneficiarii eligibili a fost transmisa, ieri, la centru, urmand ca in cursul acestei zile, pe site-ul Ministerului Educatiei, sa fie afisate numele candidatilor aprobati.

Cei care nu apar in lista ministerului, desi dosarele lor au fost aprobate de comisiile de ancheta, au dreptul sa depuna contestatii. Perioada pentru inregistrarea contestatiilor este 28 octombrie – 2 noiembrie. Dupa solutionarea acestora, listele finale vor fi afisate pe site-ul ministerului, cel tarziu la data de 7 noiembrie.

Bursa Bani de liceu se acorda elevilor care provin din familii defavorizate, unde venitul brut lunar pe membru de familie nu depaseste 150 de lei. Valoarea bursei este de 180 de lei pentru fiecare luna intreaga de scoala, fiind diminuata pentru zilele de vacanta. Sumele acordate elevilor cuprinsi in lista finala vor fi acordate retroactiv pentru lunile de scoala de la inceputul anului scolar.

Numarul beneficiarilor eligibili din acest program este mai mic decat cel inregistrat anul trecut, respectiv 1.535 de elevi. Dintre acestia, 123 au pierdut acest drept din cauza absentelor cumulate. Valoarea totala a burselor acordate anul trecut prin acest program a fost de aproape 2,5 milioane de lei. Si in acest an, bursa se va acorda in limita bugetului aprobat pentru Bani de liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »