Elevii sălăjeni, pe primele locuri la Festivalul “Prietenii Muzicii Pro Piano România” Cluj-Napoca

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Elevii sălăjeni, pe primele locuri la Festivalul “Prietenii Muzicii Pro Piano România” Cluj-Napoca

Patru elevi din cadrul Asociaţiei Pro Muzica Zalău au câştigat locul întâi la Festivalul Prietenii Muzicii Pro Piano România, desfăşurat în data de 25 februarie, la Cluj-Napoca. Au participat 240 de concurenţi din toată ţara.

Festival este primul la care participă reprezentanţi ai asociaţiei noastre şi suntem foarte mândri că au reuşit această performanţă deosebită, după cinci luni de muncă neîntreruptă. Ne-am dorit mult ca elevii noştri să aibă posibilitatea de a participa la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Este extrem de important să se obişnuiască cu scena şi competiţia. Aceasta îi motivează să devină tot mai buni în ceea ce fac. Chiar dacă nu toţi vor alege să facă performanţă în muzică, contactul cu scena şi concursul îi învaţă să fie competitivi şi disciplinaţi indiferent de domeniul pentru care vor opta mai târziu, a declarat preşedintele Asociaţiei Pro Muzica Zalău, Anca Monica.

Cei patru premianţi, fiecare la categoria sa de vârstă, sunt: Anamaria Damian (pregătită de profesor Anca Monica), Valko Mark, Szilagyi Akos şi Fazakas Dalma (profesor Csillag Maria).

Asociaţia Pro Muzica îşi continuă şirul de concerte miercuri, 16 martie, cu o reprezentaţie intitulată Concert de Primăvară ce se va desfăşura în sala Avram Iancu din cadrul primăriei Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »