Elevii sălăjeni, consiliaţi în alegerea unei cariere

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Elevii sălăjeni, consiliaţi în alegerea unei cariere

Peste 500 de elevi din şase licee tehnologice din Sălaj vor efectua orele de practică, în următorii trei ani, la firmele din judeţ, astfel ca la finalizarea cursurilor să obţină mai uşor un loc de muncă. Aceste stagii de pregătire practică sunt cuprinse într-un proiect cofinanţat prin fonduri europene Parteneriat activ pentru piaţa muncii, prin care se urmăreşte pregătirea pentru inserţia pe piaţa muncii a aproximativ 2.250 de elevi din 30 de licee tehnologice din judeţele: Sălaj, Braşov şi Hunedoara.

Inspectorul de discipline tehnologice din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Rodica Costache, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest proiect îşi propune dezvoltarea unui parteneriat activ între unităţile de învăţământ profesional şi tehnic şi agenţii economici în vederea desfăşurării stagiilor de pregătire practică a elevilor aflaţi în formare profesională iniţială pentru o integrare reuşită pe piaţa muncii. Obiectivul general este dezvoltarea competenţelor practice ale elevilor din 30 de licee tehnologice pe domeniile de calificare: serivicii, electric, electronică, mecanică şi construcţii, în vederea facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii. De asemenea, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor de consiliere şi orientare pentru carieră a elevilor, a declarat inspectorul Costache.

Beneficiarul acestui proiect este Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, în parteneriat cu inspectoratele din judeţele Sălaj şi Braşov. Perioada de implementare a proiectului este de trei ani, respectiv 1 martie 2011 – 1 ianuarie 2014.

Unităţile de învăţământ din judeţul Sălaj înscrise în acest proiect sunt: Grup Şcolar Voievodul Gelu Zalău, Grup Şcolar Mihai Viteazul Zalău, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău, Grup Şcolar Octavian Goga Jibou, Grup Şcolar Ioan Ossian Şimleu Silvaniei şi Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Şimleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »