Elevii prinsi la fumat, dusi la ore de politistii locali

Magazin Salajean 27 ianuarie 2012 0

Elevii prinsi la fumat, dusi la ore de politistii localiPolitistii locali zalauani si-au indreptat atentia, in ultima perioada, catre elevii fara chef de scoala. In consecinta, doua grupuri de liceeni s-au intors la scoala, zilele trecute, sub escorta agentilor de ordine, fiind prinsi fumand in spatele blocurilor, in timpul orelor de curs.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Ordine Publica din cadrul Primariei Zalau, Lucian Trif, a declarat ca aceste actiuni se desfasoara in vederea prevenirii absenteismului scolar. In aceasta perioada, agentii politiei locale actioneaza in apropierea unitatilor scolare, pentru prevenirea absenteismului din scoli si mentinerea unui climat de siguranta in apropierea acestora. Astfel, in ultima saptamana au fost indentificate doua grupuri de elevi care, in timpul pauzelor, au parasit incinta unitatilor scolare pentru a fuma in apropierea scarilor de bloc sau garaje, a declarat purtatorul de cuvant.

In aceste cazuri, elevii au fost predati dirigintilor sau directorilor pentru luarea masurilor de sanctionare ce se impun, conform regulamentelor de ordine interioara al fiecarei unitati. Chiulangiii au fost avertizati, dar, daca recidiveaza, acestia se pot trezi cu nota scazuta la purtare, masurile putand ajunge pana la exmatriculare. Potrivit sursei citate, astfel de actiuni pentru prevenirea absenteismului vor avea loc si in urmatoarea perioada.

Activitatea politistilor locali s-a concretizat, in perioada 19-26 ianuarie, prin mai multe actiuni desfasurate in municipiu. Urmare acestor actiuni, sase persoane au fost sanctionate contraventional pentru cerse-torie, cinci pentru ca au aruncat mizerii pe domeniul public, in timp ce doua persoane s-au ales cu amenzi pentru ca si-au parcat masinile neregulamentar pe spatiile verzi sau trotuare etc. In total, agentii de ordine publica au aplicat 16 sanctiuni contra-ventionale, dintre care trei insumand amenzi de 600 de lei.

De asemenea, in perioada de referinta, politistii locali au raspuns la 46 de sesizari ale cetatenilor, dintre acestea un numar de 35 au fost rezolvate pe loc, iar 11 au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »