Elevii olimpici vor susţine bacalaureatul în luna mai

Mihaela Oprea 25 februarie 2013 0
Elevii olimpici vor susţine bacalaureatul în luna mai

Elevii care participă la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale vor putea susţine examenul de bacalaureat mai devreme. Ministerul Educaţiei a stabilit programul după care se va desfăşura sesiunea specială de bacalaureat, în perioada 18 – 31 mai. La acest examen au dreptul să se prezinte elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a care participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.
“Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat”, prevede metodologia în vigoare.
Ceilalţi elevi vor susţine examenul de maturitate în sesiunile din luna iunie – iulie şi august – septembrie.
Anul trecut, la bacalaureat special organizat pentru participanţii la olimpiadele şi competitiile internaţionale au participat, din judeţul nostru, doi absolvenţi ai Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Niciunul dintre aceştia nu a promovat examenul. Unul dintre aceştia nu a îndeplinit punctajul minim pentru a fi declarat admis, în timp ce al doilea olimpic a fost eliminat din examen, fiind prins încercând să copieze la una dintre probele de concurs. Acesta din urmă nu se va putea prezenta din nou la decât de sesiunea din toamnă a acestui an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »