Elevii olimpici, premiati vineri la inspectoratul scolar

Magazin Salajean 14 decembrie 2009 0

Elevii olimpici, premiati vineri la inspectoratul scolar In cadrul manifestarilor ocazionate Zilelor Invatamantului Salajean, a III-a editie, au avut loc vineri, in sala festiva a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, doua activitati importante: Gala olimpicilor si Omagiul dascalilor pensionati. Evenimentele au fost organizate in vederea premierii elevilor si profesorilor pentru rezultate de exceptie obtinute la olimpiadele scolare in anul scolar 2008-2009, respectiv pentru munca depusa de-alungul anilor de profesorii care anul trecut scolar au iesit la pensie.

La Gala Olimpicilor au fost invitati 81 de elevi si aproximativ 90 de cadre didactice. La performanta se ajunge greu. Pot strabate drumul spre succes doar acei care vor cu adevarat acest lucru.

Din aceste considerente, tuturor celor care au depus eforturi si au adus judetului nostru rezultate de exceptie la olimpiadele nationale, atat elevi cat si cadre didactice, trebuie sa le recunoastem munca si stradania, a precizat Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al ISJ Salaj. Fondul de premiere, in valoare de 13.000 de lei, a fost acordat din bugetul Consiliul Judetean Salaj.

Fiecare elev a primit un premiu in bani, in functie de rezultatul obtinut la olimpiada nationala la care a participat anul trecut scolar, pentru premiul I – 500 de lei, premiul II – 350 de lei, premiul III – 200 de lei, mentiune – 100 de lei, iar pentru premii speciale – 85 de lei, si pentru mentiuni speciale – 75 de lei. Cadrele didactice care au stat in spatele olimpicilor, care i-au indrumat si educat pe elevi spre rezultate foarte bune la concursurile nationale de olimpiade scolare, au primit diplome de excelenta.

Alaturi de olimpici si cadrele didactice au fost prezente si autoritatile judetene, si anume presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, subprefectii Onorica Abrudanu si Claudiu Barsan, de la Episcopia Ortodoxa a Salajului, Silviu Boha, precum si deputatii Iuliu Nosa si Lucian Bode.

La Omagiul dascalilor pensionati au fost invitati 133 de profesori care au iesit la pensie in anul scolar 2008-2009. Din partea conducerii inspectoratului scolar, cei care si-au petrecut o mare parte din viata la catedra, au primit diplome si flori. Si la acest eveniment s-au alaturat oficialitatile judetului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »