Elevii jibouani, premiati la Cupa Crisius

Magazin Salajean 10 mai 2012 0

Elevii jibouani, premiati la Cupa Crisius Tinerii artisti din cadrul Clubului Copiilor din Jibou au obtinut 15 premii la Concursul International de Arta Cupa Crisius, organizat sub egida Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. Concursul s-a desfasurat in perioada 4-6 mai, gazda fiind Clubul Copiilor Chisineu-Cris, din judetul Arad.

Potrivit directorului Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea, tematica editiei din acest an a fost Sportul in imaginatia copiilor. Concursul s-a bucurat de o participare foarte numeroasa. Au fost inscrise in concurs 1.000 de lucrari realizate de catre copii din Romania (din 20 de judete), Franta, Norvegia, Serbia, Ungaria si Spania. Tinerii plasticieni jibouani au fost deosebit de apreciati si de aceasta data, juriul de specialitate acordandu-le nenumarate premii, ne-a comunicat Victor Pintea.

Astfel, la sectiunea pictura, elevii pregatiti de profesorul indrumator Ionel Balta, au obtinut urmatoarele rezultate: premiul special al juriului – Georgiana Caba, in clasa a X-a (pentru lucrarea Fotbal American); locul I – Denisa Moldovan, in clasa a X-a (pentru lucrarea Surf); locul I – Cristiana Surdu, in clasa a X-a (pentru lucrarea Sah); locul I – Iulia Pop, clasa a XI-a (pentru lucrarea Sahul placerea mea); locul II – Alina Pasca, in clasa a IX-a (pentru lucrarea Briliantul); locul II – Alina Pasca, in clasa a IX-a (pentru lucrarea Popice); locul II – Andreea Pintea, clasa a X-a (pentru lucrarea Gratie si rafinament); locul II – Jurje Diana, clasa a XI-a (pentru lucrarea Dans sportiv); locul II – Anamaria Carstea, in clasa a IX-a (pentru lucrarea Popice); locul III – Bianca Ilies, in clasa a X-a (pentru lucrarea Culturism). Tinerii pictori sunt elevi ai Liceului Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou.

La sectiunea metaloplastie, sub coordonarea profesorului Florin Lazar, s-au remarcat: locul I – Crina Sorina David, eleva in clasa a VII-a (pentru lucrarea Jokeul); locul II – Daniel Ciprian Mos, in clasa a VI-a (pentru lucrarea Baschet); locul II – Denisa Savus, in clasa a VII-a (pentru lucrarea Inot). Cei trei premianti la aceasta sectiune sunt elevi la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou.

De asemenea, la sectiunea fotografie au fost premiati doi elevi de la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou. Avand ca profesor indrumator pe Valer David, au primit: locul I – Andrei Indries, in clasa a VIII-a (pentru lucrarea Lansare); locul II – Petre Fazecas, in clasa a VIII-a (cu lucrarea Finsh).

Toate lucrarile mai sus mentionate au fost incluse in catalogul editat cu aceasta ocazie. Potrivit directorului Pintea, de remarcat este faptul ca pe prima coperta a catalogului sunt inserate doua lucrari apartinand copiilor din Jibou, respectiv: Fotbal American – pictura si Jokeul – metaloplastie.

Tot in cadrul acestei competitii Cupa Crisius s-a desfasurat si Concursul international de tenis de masa. Reprezentantul Clubului Copiilor Jibou, Marian Florin, elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou, (profesor indrumator Ionel Balta) a obtinut locul II.

Educatia pentru timpul liber al copiilor

Rezultate de exceptie au obtinut copiii jibouani si la Concursul National de Fotografie Portret de copil, organizat in cadrul proiectului Educatia pentru timpul liber al copiilor, la Beclean, judetul Bistrita-Nasaud. Cei trei copii participanti, indrumati de profesorul Valer David, au obtinut urmatoarele rezultate: locul I – Raluca Lazar, in clasa a X-a, la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou, pentru lucrarea Serviti va rog si mentiune pentru lucrarea Micul jokeu; locul I – Petru Fazecas, in clasa a VIII-a la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou, pentru lucrarea Citim; locul II – Razvan Borz, in clasa a VIII-a la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou, pentru lucrarea Prietenie.

Directorul Victor Pintea si-a exprimat convingerea ca acesti copii, indrumati cu grija si dragoste de catre profesorii lor, vor pasi, cu siguranta, si in continuare pe treapta cea mai inalta a podiumului. Iar intrecerile cotinua in urmatoarea perioada cu numeroase concursuri si festivaluri nationale si internationale de profil la care vor participa copii reprezentand toate cercurile de la Clubul Copiilor Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »