Elevii din Sălăjeni – interesaţi de protejarea mediului

Mihaela Moldovan 1 februarie 2013 1
Elevii din Sălăjeni – interesaţi de protejarea mediului

EcOambasadorii Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” din Bocşa au organizat, în această săptămână, o campanie de conştientizare privind protejarea mediului inconjurator la Şcoala Primară din Sălăjeni, unde micii elevi au fost implicaţi într-o serie de activităţi menite să salveze natura de la distrugere. Evenimentul a fost înscris în competiţia naţională EcOprovocarea, coordonatorul de proiect, prof. Adriana Bârsan, declarând că scopul urmărit a fost conştientizarea copiilor din Sălăjeni privind importanţa pe care o are protejarea mediului înconjurător. “Prin diferite jocuri pe teme ecologice, EcOambasadorii i-au învăţat pe micii elevi aspectele pozitive ale colectării selective, importanţa protejării mediului înconjurator şi efectele nocive rezultate în urma poluării”, a declarat Adriana Bârsan.
Potrivit sursei citate, campania respectivă a continuat cu un târg de resurse, în cadrul căruia elevii au făcut schimb de produse ăntre ei. “Astfel, au conştientizat faptul că este mult mai important să refoloseşti materialele decât să le arunci. Entuziasmul, bucuria şi satisfacţia pe care am citit-o pe chipul elevilor la finalul activităţilor ne-a dat speranţa că vor deveni cât mai curând cei mai buni prieteni ai mediului înconjurător, protejându-l, apărându-l şi salvându-l de tot ceea ce i-ar putea face rau. Considerăm că scopul campaniei a fost atins, elevii devenind mult mai responsabili faţă de problemele de mediu”, a declarat Adrian Bârsan.
EcOprovocarea este o competiţie naţională pe teme de mediu, organizată de Asociaţia ViitorPlus şi având ca sponsor principal compania TenarisSilcotub. La concurs participă patru echipe – două din Sălaj şi două din Călăraşi, acestea fiind judeţele în care multinaţionala are deschise fabrici. Echipa din care face parte Şcoala “Simion Bărnuţiu” Bocşa include Şcoala Hereclean şi Colegiul Tehnic T “Alesandru Papiu Ilarian” Zalau. Competiţia a demarat în 15 octombrie 2012 şi se va încheia în 15 mai anul curent. Toate activităţile care se desfăşoară în cadrul acestui concurs au ca tema mediul înconjurător şi protejarea lui, fiind pe bază de voluntariat.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. nae l. 1 februarie 2013 at 13:40 - Reply

    Dragut exemplu da acesti elevi primarului Capalnasiu, in spiritul respectului pentru mediul incojurator,numai ca cele peste 2000 ha de padure ce ne apartin ,continua sa fie jefuite fara de lege , fara ca zalauanii sa fie informati catusi de putin de existenta lor,de modul lor de exploatare,de veniturile fabuloase obtinute in urma defdefrisarilor !!!

Lasa un Raspuns »