Elevii din Romania au posibilitatea de a studia in scolile din Europa

Magazin Salajean 6 martie 2007 0

Prin intermediul programului An academic intr-un liceu public in Uniunea Europeana derulat de Centrul de Educatie Internationala (CEI), elevii din Romania pot studia un intreg an scolar in licee publice din Austria, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Olanda, Spania sau Suedia. Elevii vor fi cazati la familii din tarile si orasele respective si vor merge la liceu ca oricare elev din tara gazda, beneficiind in plus de avantajul serviciilor de consiliere educationala furnizate de coordonatorul local care le monitorizeaza progresul academic si intocmeste rapoarte de evaluare pe care le trimite familiilor elevilor din Romania.

Elevii interesati se mai pot inscrie in program pana in data de 9 martie, insa pentru a fi eligibili, acestia trebuie sa fie nascuti intre 1 februarie 1989 si 31 mai 1992 si sa fi avut o medie a notelor de peste 7,50 in ultimii 3 ani. De asemenea, ei trebuie sa obtina rezultate bune la testul de limba engleza SLEP si, foarte important, sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviu.

De mentionat ca testarile de limba engleza si interviurile vor avea loc la Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara, in perioada 11-14 martie.

Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »