Elevii de la Liceul de Arte Ioan Sima interesati pentru un viitor verde

Magazin Salajean 26 martie 2010 0

Cu ocazia Zilei mondiale a apei, elevii claselor V-VIII de la Liceul de Arte Ioan Sima din Zalau au desfasurat, in data de 22 martie, un sondaj in randul zalauanilor, pe tema resurselor de apa. Activitatea la care au participat aproximativ 30 de elevi face parte din proiectul Scoli pentru un viitor verde. In urma analizarii raspunsurilor date de cele 40 de persoane chestionate, elevii au constatat ca doar 27,5 la suta dintre subiecti stiu care este semnificatia zilei de 22 martie, respectiv Ziua mondiala a apei.

Din pacate, la intrebarea Cum putem pastra apa curata?, 50 la suta au raspuns cu Nu stiu, un sfert au bifat casuta sa nu aruncam mizerii in ea, iar restul de 25 la suta sa nu o poluam. Copiii i-au intrebat pe salajeni si in ce masura ii preocupa reducerea consumului casnic de apa, pentru pastrarea rezervelor de apa in viitor. Peste 60 la suta au raspuns cu Da la aceasta intrebare, iar 20 de subiecti cu Nu stiu.

Totodata, elevii au realizat 160 de fluturasi cu mesajul ecologic, pe care i-au distribuit cetatenilor, atat prin cartierul Dumbrava, cat si prin centrul municipiului. De asemenea, elevii au realizat desene educative despre apa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »