Elevii de la API s-au intrecut la Saptamana astronomiei in liceul tau

Magazin Salajean 30 aprilie 2009 0

Elevii de la API s-au intrecut la  Saptamana astronomiei in liceul tau In cadrul proiectului educational 2009 – Zbor catre stele, initiat de Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian (C.T. API) Zalau in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, Primaria Municipiului Zalau, Consiliul Judetean al judetului Salaj, Planetariul Baia-Mare si Observatorul Astronomic Cluj Napoca, s-a derulat ieri cea de a treia activitate sub genericul Saptamana astronomiei in liceul tau.

In prima zi a proiectului, in 27 aprilie, in sala multimedia a C.T. API Zalau, au fost prezentate materiale power-point si realizata o expozitie de fotografii si desene cu tema Sa cunoastem Universul. Materialele prezentate de elevii colegiului au fost foarte bine documentate si concepute, bucurandu-se de aprecierea celor prezenti. In cea de-a doua zi a proiectului, in 28 aprilie, in aceeasi sala, s-a desfasurat un inedit concurs de creatii literare pe teme S.F. ale caror autori au fost tot elevii Colegiului API. Saptamana astronomiei in liceul tau s-a incheiat miercuri, 29 aprilie, cu Simpozionul Stiintific Interjudetean 2009 – Zbor catre stele, iar in cadrul acesteia elevii si profesorii au sustinut referate pe teme de astronomie. Invitat special la lucrarile simpozionului a fost Ovidiu Ignat de la Planetariul Baia Mare. Tot cu aceasta ocazie a fost lansat al 13-lea numar al revistei de fizica Prisma, dedicata in intregime Anului International al Astronomiei.

Proiectul, implementat de un grup de profesori din cadrul Colegiului, respectiv Stefania Pop, Manuela Sabou, Mihaela Salajean si Lia Petrica, coordonati de profesorii Maria Pop si Matyas Marius Mirel, va continua pe tot parcursul anului 2009 cu alte activitati dintre care trebuie amintite: Festivalul Stiintei – aflat la a doua editie, excursii tematice la Planetariul Baia Mare si Observatorul Astronomic Cluj Napoca sau sarbatorirea Saptamanii mondiale a spatiului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »