Elevii de la “API”, antreprenori virtuali

Flavia Pintea 2 aprilie 2013 0
Elevii de la “API”, antreprenori virtuali

Nouă firme, fictive însă, şi-au expus oferta de produse şi servicii în cadrul unui târg organizat de Colegiul Tehnic “API” Zalău. Liceul zălăuan găzduieşte, în perioada 2-3 aprilie, prima ediţie a “Târgului judeţean al firmelor de exerciţiu”. Organizatorii târgului sunt cadrele didactice de la catedra de discipline economice din cadrul Colegiului “API”, coordonate de profesoara Lucia Costea. Evenimentul se înscrie în grila activităţilor prevăzute în cadrul programului “Şcoala Altfel”, care se desfăşoară în perioada 1-5 aprilie. Timp de o săptămână, orelor obişnuite de curs vor fi înlocuite de diverse activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

Deschiderea oficială a “Târgului judeţean al firmelor de exerciţiu” a avut loc marţi, 2 aprilie, începând cu ora 11, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, respectiv Gheorghe Bancea, inspector şcolar general, Maria Pop, inspector şcolar general adjunct.
“Târgul firmelor de exerciţiu este locul unde elevii pot exersa într-un mediu real procesul de vânzare-cumpărare, comunicarea şi negocierea, lucrul în echipă şi gândirea critică”, a explicat Lucia Costea, coordonatorul proiectului, motivul alegerii unei astfel de activităţi. La târg, elevii angajaţi în firma de exerciţiu derulează tranzacţii virtuale, dar îşi promovează în mod real imaginea de viitori întreprinzători sau angajaţi instruiţi ai firmelor de exerciţiu. Potrivit organizatorilor, competenţele generale care pot fi dezvoltate prin activitatea în cadrul firmei de exerciţiu, alături de competenţelr tehnice specializate specifice modulelor de pregătire prevăzute în programele şcolare conduc în finalul secvenţei de învăţare la dobândirea abilităţilor necesare lucrului într-companie cu efort de adaptare la locul de muncă minim. “Prin acest târg judeţean al firmelor de exerciţiu ne dorim o apropiere cât mai mare de practică şi dezvoltarea unei gândiri antreprenoriale la elevi”, a concluzionat Lucia Costea.
La târg s-au înscris nouă firme de exerciţiu din judeţ, trei de la Colegiul API, două de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău, două de la Liceul Tehnologic Octavian Goga din Jibou, şi câte o firmă de la Liceul Tehnologic Voievod Gelu Zalău, respectiv de la Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău. Timp de două zile, respectiv marţi şi miercuri, elevii angrenaţi în acest proiect, vor vedea şi vor exersa procesul de negociere şi tranzacţionare, însă tranzacţiile vor fi făcute doar virtual. De asemenea, în cadrul târgului vor fi derulate şi o serie de competiţii. Astfel, se vor acorda premii pentru: cel mai bun stand expoziţional, cel mai bun catalog de produse, cele mai bune materiale promoţionale, cea mai bună prezentare a firmei, cel mai bun spot publicitar, cel mai bun vânzător sau cel mai bun manager. Premiul special al juriului “Excelenţa în afaceri” va fi acordat firmei de exerciţiu care va impresiona prin abilităţi antreprenoriale deosebite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »