Elevii de clasa a VIII-a sustin, astazi, proba de matematica la Evaluarea nationala

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Elevii de clasa a VIII-a sustin, astazi, proba de matematica la Evaluarea nationala

Aproximativ 2.500 de scolari salajeni din clasa a VIII-a sustin, astazi, ultima proba din cadrul sesiunii normale a Evaluarii nationale, si anume, proba scrisa la matematica. In judet au fost constituite 14 centre de comunicare si un centru de coordonare la Inspectoratul Scolar Judetean Salaj. Testarea va incepe la ora 12, durata probei scrise fiind de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, corectarea lucrarilor se face in termen de sase zile de la sustinerea fiecarei probe. Contestatiile la proba de Limba materna se pot depune in zilele de 17 si 18 mai, iar la cea de matematica in data de 21 mai.

Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25 la suta, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25 la suta, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50 la suta. De asemenea, pentru elevii care nu au sustinut tezele cu subiect unic anul trecut, media generala de la evaluarea nationala conteaza 50 la suta, in timp ce media claselor de gimnaziu tot 50 la suta.

Cei care nu vor putea participa la aceasta sesiune, o pot face intr-o sesiune speciala, la Limba si literatura romana in data de 25 mai, la Limba Materna in 27 mai, iar la Matematica in 2 iunie. In ceea ce priveste admiterea la liceu, conform metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »