Elevii chiulangii, din nou sub lupa poliţiştilor

Flavia Pintea 6 martie 2013 1
Elevii chiulangii, din nou sub lupa poliţiştilor

Poliţiştii sălăjeni pornesc din la vânătoare de chiulangi. În aceste zile, poliţiştii de ordine publică vor verifica respectarea prevederilor legale privind comercializarea de băuturi alcoolice, ţigări de către societăţile comerciale şi persoanele fizice situate în zona unităţilor de învăţământ, vor identifica minorii problemă. De asemenea, vor fi verificate localurile precum baruri, cafenele, săli de billiard, parcuri şi alte zone de agrement, săli de joc, frecventate de elevi, pentru identificarea celor care absentează de la orele de curs. Totodată persoanele care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ vor fi identificate, urmând să se ia luarea măsurilor legale faţă de acestea. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj acţiunile de control vizează şi modul de punere în aplicare a regulamentului de ordine interioară, mai ales cu privire la accesul în unităţile şcolare şi modul de executare a serviciului de către personalul de pază.
Tot în această perioadă vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie în municipiul Zalău, oraşele Şimleu Silvaniei şi Jibou. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj se va acţiona pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, respectiv indisciplina pietonilor, neacordare de prioritate la pietoni. Poliţiştii urmăresc, prin aceste acţiuni, să conştientizeze conducătorii de autovehicule şi pasagerii şi cu privire la utilizarea centurilor de siguranţă.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. arabu 7 martie 2013 at 11:16 - Reply

    Oare cind o sa fie sanctionate si unitatile economice care detin asa zisele ‘pacanele”pentru ca permit minorilor accesul in aceste unitati.In Romania guverneaza banul cistigat cu orice pret chiar cu distrugerea unor vieti foarte tinere si credulesi implicit si a familiei.Politia oare cind o sa inteleaga care ii este datoria?Eu le doresc oamenilor legii care nu isi fac datoria sa le dea Dumnezeu si copiilor lor patima “pacanelelor”.Politia trezeste-te a trecut si ceasul al doisprezecelea.

Lasa un Raspuns »