Elevii calificaţi la olimpiadele naţionale, premiaţi cu diplome şi bani

Magazin Salajean 13 aprilie 2011 0

Elevii calificaţi la olimpiadele naţionale, premiaţi cu diplome şi bani

Aproximativ 70 de elevi din judeţul Sălaj au fost premiaţi, în cursul zilei de ieri, de către autorităţile locale, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şcolare şi calificarea la etapele naţionale ale acestor competiţii ce vor avea loc în următoarea perioadă.

Elevii din cadrul Colegiului Naţional Silvania (CNS) Zalău şi de la unităţile şcolare din Şimleu Silvaniei, calificaţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare, au fost premiaţi cu diplome şi bani, în cursul zilei de ieri, de către primarii oraşelor menţionate.

Cele mai multe premii au fost acordate la CNS Zalău, festivitatea având loc în cadrul sălii festive în prezenţa olimpicilor şi profesorilor coordonatori. Directorul CNS Zalău, Vasile Bulgărean, ne-a spus că au fost acordate în total 33 de premii pentru fiecare clasă de liceu. Este vorba de elevii care vor reprezenta judeţul nostru la olimpiadele şcolare ce vor avea loc în vacanţa de Paşte. Fiecare elev a primit din partea Primăriei Municipiului Zalău câte 100 de lei pentru munca depusă şi pentru a-i încuraja la competiţiile naţionale ce urmează, a precizat directorul colegiului.

Potrivit acestuia, o acţiune similară a avut loc în cursul lunii trecute, când au fost premiaţi cu aceeaşi sumă elevii care au participat la faza naţională a olimpiadelor şcolare desfăşurate în vacanţa intersemestrială, respectiv la disciplinele fizică, engleză şi chimie.

Trei şimleuani, calificaţi cu repetiţie

La Şimleu Silvaniei, premiile au fost ceva mai consistente. Festivitatea de premiere a avut loc în Sala Mare a Primăriei Şimleu Silvaniei, unde edilul oraşului, Septimiu Ţurcaş, a premiat 35 de elevi şimleuani calificaţi la olimpiadele şcolare naţionale. Fiecare elev a primit din partea Consiliului Local o diplomă de merit şi un premiu în valoare de 200 de lei, sumele fiind acordate din bugetul local. Am iniţiat acest eveniment, prin care comunitatea recunoaşte performanţa şcolară, în urmă cu cinci ani. Bucuria mea este că, de la un an la altul, numărul elevilor calificaţi la fazele naţionale creşte. Dacă în primul an am avut 18 elevi, acum sunt 35 de olimpici cu rezultate foarte bune. Mi-aş dori ca numărul elevilor şimleuani care performează la acest nivel să fie tot mai mare, deoarece noi suntem dispuşi să investim tot mai mult în educaţie şi performanţă, a subliniat Septimiu Ţurcaş.

Trei dintre olimpici au primit câte două premii fiecare, calificându-se la câte două discipline. Este vorba de elevii: Daniel Constantin Pop, în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu – olimpic la matematică şi fizică, Gabriel Florin Paşca, în clasa a IX-a la acelaşi colegiu – olimpic la biologie şi engleză, şi Narcisa Teodora Sârca, în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Silvania – calificată la olimpiadele de fizică şi matematică.

La eveniment au participat, pe lângă elevii calificaţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare, şi profesorii îndrumători şi directorii de şcoală. Totodată, au participat la festivitate şi doi profesori şi cinci elevi din Olanda, prezenţi la Şimleu Silvaniei în cadrul unui proiect şcolar.

Evenimentul prin care comunitatea din oraşul Şimleu Silvaniei recompensează performanţa şcolară are o tradiţie de cinci ani. Primarul oraşului a hotărât ca elevilor care vor obţine premii la olimpiadele naţionale să li se acorde câte un premiu în valoare de 500 de lei, iar pentru cei care vor obţine menţiuni şi premii speciale valoarea premiului oferit de comunitatea locală să fie de 300 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »